Mért utálják az emberek a gyárilag összerakott gépeket?
Kiírtam egy configot megkérdezni, hogy jó-e azt válaszolták, hogy jó mikor kiírtam, hogy összerakot gépröl van szó egy boltban akkormár rögtön szar volt nemértem a logikát.
6 éve vettem egy gépet az Auchanba és teljesen jó volt minden ami kell bele most meg csak azért cserélem le mert telik az idő minden játékhoz/programhoz jobb gépek kellenek és változtatni kell.
De a lényeg a kérdésben, hogy mért nem jó egy gép ha a bolt rakja össze?
Jobb az, ha magadnak vagy hozzáértő ember rakja össze kérésre, mint a bolt.
Szokásuk aránytalanul összerakni, noname táppal, fapados lappal, gyenge VGA-val.
Ezek a cégek hajlamosak az eladhatatlan készleteiket ilyen úton értékesíteni. (Alaplapok, VGA-k,tápok, stb.)
Másfelől, pár éve raktunk össze egy barátomnak PC-t. Kíváncsiságból megnéztük a nagyobb áruházak előre összerakott kínálatát. Kiderült, hogy egy adott konfiguráció számítástechnikai szaküzletben, alkatrészenként vásárolva, még összeszereléssel együtt is 15-20 000 Forinttal olcsóbban jött ki...
NA ez most fordítva van mert jó nem nagyáruházból veszem de kifejezetten számítástechnikai boltbol veszem összerakva X összegért de alkatrészenként rakva pedig drágább
De amúgy ha egy config jó mások szerint is és a bolt is ezt ajánlja akkor most mért kell azt mondani, hogy mégsem jó ? :D
Azért utálják, mert teljesen ésszerűtlen. Az asztali gépnek pont az a lényege, hogy teljes szabadságod van az összeállításnál. Másképp ha készen kapnád mint egy laptopot, semmi értelme nem lenne.
A többit meg előttem elmondták. Nagyobb rajta az árrés, nem kell bedőlni a vonzóak tűnő 999 -re végződő áraknak.
Rosszabb és kifutó alkatrészeket kapsz, hogy még többet rakhassanak rá. Nomame táp és RAM -ok, amik esetleg évek múltán elég szép kis fejfájást okozhatnak. És ami még a legundorítóbb, hogy sok helyen le is ragasszák, hogy minden piti kis fejlesztést, javítást náluk csináljál.
Ritkán fordul elő a te eseted, hogy a előszerelt konfig nem követi az árváltozást, mert már korábban nagy tételben felvásárolták hozzá az alkatrészeket, ezért picit olcsóbban tudják adni.
Az ilyen gépek azoknak jók, akik semmit sem tudnak a hardverekről. Hallanak x hardverről két pozitív véleményt, még az sem biztos hogy hozzáértőktől. Máris vásárolnak és nem gondolkoznak.
P.O.C nak tökéletesen igaza van én momentán találkoztam olyan összerakott géppel amit újonnan vettek anno de furcsa módon rajt volt az alaplapján hogy service + a dátum bélyegző szigetvilággal összekötve a kábelok
gyors kötöző szerintem jobb lett volna tápegység ??
V né és tsa :))
Én is már régóta követem a hardvereket, mondhatni naprakész vagyok a kínálattal az árakkal és a termékek tudásával/teljesítményével. Az előre összerakott gépek nagy részben kifutó, raktáron porosodó alkatrészekből állnak, pár jól hangzó, de valójában semmitmondó technikai jellemzőt kiemelve vadásznak a laikusokra. A lap, táp, hűtés legtöbb esetben fapados, a vga integrált vagy alsó kategóriás sok videomemóriával. Ha a gépet fel sem lehet nyitni garivesztés miatt, akkor egy takarítást sem tudsz megejteni és egyszerűbb hibákkal is az egész gépet szervízbe kell vinni.
Hozzáértéssel összeállított gépnél minden alkatrész milyensége/minősége szabadon választható, az alkatrészek tételesen garanciálisak, a ház bontható, takarítható, a gép szabadon fejleszthető stb.
Apósom is a tanácsom ellenére vett egy gépet az Auchan-ban kb 7 éve, mert ott adtak hozzá nyomtatót is, meg soknak tűnt a 2,66Ghz órajel, az 512MB RAM és a 80GB HDD a régi gépükhöz képest. Ez már akkor elavult volt, nem beszélve az AGP-s alaplapról Radeon 9200SE kártyával. Azóta tápot is cseréltem náluk, mert elszállt (mercury)...csoda, hogy nem vitte magával a gépet.
Kíváncsi lennék a kérdésben szereplő, jól összerakott és jóárasított gépre is...valamiért szkeptikus vagyok. Egy linket kaphatnánk?
linkelem, igaz nem értek sokat hozzá és lehet, hogy parasztvakitás a prohardver
de utána néztem nem egyszer és iponon vagy máshol csak drágábban jön ki ugyanez a cfg
egyébként, ha nagyon szar lenne benne vmi 1-2 éven belül akkoris ott az alkatrészcsere lehetőség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!