Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért akad a gépemen az Aion,...

Miért akad a gépemen az Aion, ha a gépem bőven megfelel a játék kritériumainak?

Figyelt kérdés

A notebookom egy Lenovo G505s típusú gép aminek paraméterei:

Processzor típus: AMD A8-4500M Quad-core (4MB L2 cache, 1.9 GHz - 2.8 GHz)

Processzor frekvencia: 1,9 GHz

Processzor FSB frekvencia: 4,8 GT/s

Memória: 4GB DDR3 1600MHz

Merevlemez kapacitás: 1 TB

Merevlemez sebesség: 5400 RPM

Kijelző méret: 15,6"

Kijelző típusa: HD LED

Kijelző felbontás: 1366x768 pixel

Grafikus vezérlő: AMD Radeon™ HD 8570M

Grafikus vezérlő memória: 2GB

A játék gépkövetelménye:

CPU: Dual Core CPU 2.0GHz or equivalent

RAM: 2GB RAM

VGA:NVIDIAŸ 6800 with 256MB RAM / ATI Radeon™ x800 with 256MB or higher

DX:DirectX Ÿ 9.0c (6/2008 update)

Próbáltam már videókártya drivert újratenni és directxet is frissítettem, de semmi sem változott, ugyanúgy akad a játék, pedig a gépem bőven jó hozzá. Ismerőseim is játszanak a játékkal, alacsonyabb szintű gépekkel, full grafikán futtatják és nekik simán megy. A netem 20MB-s, az sem lehet probléma. Esetleg az lehet a probléma, hogy a gépem elvileg win 8-ra lett optimalizálva, de én 7-est raktam rá? Mondjuk ezt hülyeségnek tartom, de gondoltam ezt is ide írom. A gépet pár hónapja vettem újonnan, ezért a dolog még inkább idegesít. Oprendszert és a drivereket egy informatikus ismerőssel telepíttettem fel, hogy még véletlenül se legyen probléma a géppel, de úgy tűnik valami mégis csak van vele. Bármi nemű segítség jól jön! Előre is köszi azoknak akik válaszolnak!

2014. márc. 20. 17:27
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

nemcsak a sima gepigeny szamit, azt kb akkor eri meg figyelembe venni ha single jatekot tolsz

nos, a jatek csak zsufoltt helyen szaggat vagy mindig? az elso elegge gyakori, a geped a tobbi jatekost is fel kel dolgozza, az mar joval tultesz az alap gepigenyen, plusz ha meg skilleznek is

meg a GF szerverei nem a legjobbak, en pl nehany helyen mindig belassulok egy masodpercre, meg uj geppel is

2014. márc. 20. 19:28
 2/22 A kérdező kommentje:

Az a helyzet, hogy sajnos, alapból is szaggat a játék.

Kb. 4 napja kezdtem a játékot, de már az első helyszínen észre lehetett venni, hogy akadozik a játék, jó persze nem úgy, mint a zsúfolt helyeken, mint ahogy írtad, mert ott nekem már ezeknél a részeknél, átmegy játszhatatlanba a game a szaggatás miatt. Zavar a dolog, hogy elvileg simán kellene vinnie a gépnek a játékot, ezt azért mondom ilyen biztosra, mert haverom szintén notebookon nyomja ami az én gépemnél egy gyengébb gép és neki nagyon jól megy a játék. Jó persze a városi részeknél neki is észrevehető egy kis akadozás, de az szinte semmi az én gépemen tapasztaltakhoz képest.

2014. márc. 20. 19:55
 3/22 anonim ***** válasza:
4gb ram keves online jatekra...es a video karid gyenge hozza...
2014. márc. 21. 03:20
 4/22 anonim ***** válasza:

3-as dehogy keves, max ha grafikapistike vagy, ezzel sok online jatek elfut medium beallitason siman

kerdezo, a jetek beallitasait is probaltad lejjebb huzni?

a megjelenes ota talan ugyanazt a gepigenyt irjak ki, de a jatek atesett par ujjitason, sok extra csili-vili opciot ki lehet kapcsolni, meg a jatek 2 fele grafikai beallitast hasznal, a normal engine boven eleg, az advanced meg a jo gepeket is terdre kenyszeriti

2014. márc. 21. 08:42
 5/22 anonim ***** válasza:
a játék grafikai beállításainál van olyan, hogy hdquality, ezt tedd normalra vagy kapcsold ki, és a shadert húzd le teljesen
2014. márc. 21. 09:01
 6/22 A kérdező kommentje:

Elírtam, 8GB-ram van a gépemben.

Ok, tudom, hogy nem ez a legbivalyabb notebook, de akkor is zavar, hogy akad rajta a játék. A beállításokat pedig a gépemhez optimalizáltam, de ennek ellenére ugyanúgy akad a játék. Azét az itt elhangzott tippeket kipróbálom mindjárt, remélem, hogy sikerül, de nem akartam ilyen grafikai beállításokkal mahinálni, mivel, minthogy említettem, az egyik ismerősöm is notebookon játszik a játékkal, neki minden maxra van húzva, kivéve az árnyékot vette közepesre és hasít neki a játék, ami az én gépemnél egy jóval gyengébb gép, és ezen van a hangsúly, hogy ez hogyan lehetséges?

2014. márc. 21. 16:22
 7/22 A kérdező kommentje:

andrysh átállítottam normal enginere a grafikát, nem mondom hogy nem lett jobb, de még mindig annyira akad a játék, amit még az idegesítő kategóriába sorolnék.

Utolsó kommentelő, lehet nekem nagyon szelektív a látásom, de sajnos nem találok sehol sem ilyen nevű beállítást, hogy " hdquality", pedig részletesen átnéztem minden beállítási menüt a játékban, még azon beállításokat is amik nem a grafikára vannak kihatással. Véletlenül nem te is a "Graphics engine" beállításra gondoltál?

Az "auto detect"-et használtam, és az szinte majdnem minden beállítást maximumra állított a játékban.

[link]

Valakinek van még esetleg valami tippje, hogy hogyan hozhatnám játszható formába a játékot a gépemen, anélkül, hogy le kelljen vennem a grafikai beállításokat élvezhetetlen szintűre?

2014. márc. 21. 17:18
 8/22 anonim ***** válasza:

az autodetect csak hulyeseg, hasznalj customot, minden bealliast vegy vissza egy vonalat, shadow teljesen, antialiasing off

bar most a tippem hogy az amcsi szeron jatszol es azert laggolsz, a jatek onmagaban szep es jo nem? csak a karid reagal keson, meg a mobok neha kilometerrol is utnek?

2014. márc. 21. 21:43
 9/22 A kérdező kommentje:

andrysh sajna a játék nem "szép és jó" vagyis akad, és ez nem a szeró hibája, mert ha laggolna, azt még megérteném, de nem ez a probléma. Valami a gépemmel lehet, mert nem tudja normálisan feldolgozni a játékot. kipróbáltam azt is amit mondtál, customra állítottam a játékot, vissza vettem mindent, ahogy mondtad, de még így is akad :(

másra én már nem tudok gondolni, csak arra amit már feljebb írtam, hogy a gép win8-ra lett kompatibilizálva, de én 7-est windowst rakattam rá, mondjuk ezt eleinte hülyeségnek tartottam, amikor felötlött bennem ez az ötlet, de kitudja. Atzért ha vannak ötleteitek még akkor légyszíves írjatok, minden tipp segíthet! Nem szívesen raknám újra a gépet egy játék miatt, pláne ha azzal sem érek el semmi javulást

2014. márc. 22. 08:39
 10/22 anonim ***** válasza:
A hdqualityt csak fejből írtam, de a normal enginere gondoltam én is :-)
2014. márc. 22. 09:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!