Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Belefáradtam! Hogyan törölhete...

Belefáradtam! Hogyan törölhetek ki a C meghajtóról legalább annyi fájlt, hogy 7 GB szabad helyem legyen?!

Figyelt kérdés
Most jelenleg van 3.89 GB szabad hely. A magasságos Istennek sem tudom, mi módon töröljek, és mit?! CCleaner, Lemezkarbantartó mind azt mutatja, h END! Mondjuk a CCleaner 27 százaléknál megáll, nem megy tovább, de hát ez az én formám. SEGÍTSETEK, LEGYETEK SZÍVESEK! CSUPÁN 7GB KÉNE!!! Köszönöm előre is..

2014. márc. 16. 18:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
kedves előző: írta, hogy nem ért az újratelepítéshez... szerinted mennyi az esélye, hogy tudja, mi az a lapozófájl?
2014. márc. 16. 21:02
 12/20 csacsi2 ***** válasza:

Tms83

Egyet értek, hogy válaszadáskor fel kell mérni mennyit tud a kérdező, de ennyi erővel a válasz, hogy kérjen meg valakit! Egyszer el kell kezdeni és ha elrontja (mert mindenki elrontja egyszer) akkor úgy is az lesz a vége!

mivel valószinü, hogy (C:) rendszermeghajtó és CCleanert is lefuttatta, így biztonságos választ nem lehet adni egy kezdőnek, mivel valószinü a telepített játékok, programok és azok mentései, dokumentumok mappa, Program mappa stb. rendszermappákban vannak, így ezekből való manuális törölgetés egy kezdőnek nem biztonságos.

Maradok az első válaszomnál, előbb-utóbb el kell kezdeni...

2014. márc. 17. 07:05
 13/20 A kérdező kommentje:
Ja. A lomtárat mindig ürítem, majdnem minden fájl/program után. Az áthelyezésen még gondolkodom. Viszont van egy kérdésem. Lehet olyat, hogy a Chrome-on kívül mindent letörlök, majd utána letöltöm újra, mindent a D-be? Gondolok itt olyan programokra, mint a μTorrent, vagy más, később újra letölthető programok. Ez módszer lehet?
2014. márc. 17. 14:00
 14/20 csacsi2 ***** válasza:

hova töltöd le a telepítőt az teljesen mindegy, sőt ha telepítetted törölheted.

Telepítéskor válassz másik meghajtót ahova telepíted a programok (Program files mappa). készíts egy mappát a programoknak és oda telepítsd (külön mappába).

nézd meg mi foglalja a helyet. pl Iobit Disk explorer

[link]

A programokat nem letörlöd, uninstallálod a Telepít/törölben (start menü->vezérlőpult->programok telepítése törlése

Itt megnézheted melyik foglalja a legtöbb helyet (rendezés:méret)

nem szabad mindent letörölni, van amelyik szükséges összetevő és csak gondot okozna az eltávolítása.játékok mehetnek, ezek foglalják a legtöbb helyet. Telepítéskor ha máshova telepíted attól még fog írni mappákat/fájlokat a C: -re is. Mentések legtöbbször a Documents and Settings mappába, vagy a Dokumentumok mappába kerülnek, ezért jó ha a dokumentumok mappa át van helyezve.

minden esetre a lomtár méretét is csökkentheted, ha jobb klikk a lomtáron, méret megadása ill. vannak olyanok mint a lapozófájl ,hibernációs fájl amik szintén sok helyet foglalnak százalékosan a merevlemezből, ill a windows biztonsági mentései is nagy méretüek.

Használd a windows beépített lemezkarbantartóját:

Futtatásba írd: cleanmgr

majd válaszd ki a meghajtót és a többi lehetőséget (egyéb beállítások fül)!

[link]

2014. márc. 17. 16:41
 15/20 A kérdező kommentje:
Lemezkarbantartót is szoktam használni, valamint én is pontosan így szoktam uninstallálni, a vezérlőpulton. Köszönöm a linkeket, kipróbálom.
2014. márc. 17. 18:28
 16/20 anonim ***** válasza:

Az előző oldalon javasoltam a Wise Care programot, rá se hederítettél.

Itt egy kép a Wise Care egyik tisztító funkciójáról: [link]

Én kb. hetente le szoktam futtatni, ma mégis ott van pl. 1,7 GB (gigabyte) olyan adat, ami törölhető. Ha te ezeket még nem törölted, akkor az a törölhető adat több GB is lehet.

Még egyszer nem szólok hozzá ehhez a témához, ha neked a bonyolultabb megoldások szimpatikusabbak, akkor csak csináld azt.

2014. márc. 17. 18:47
 17/20 anonim ***** válasza:

Ja, és még annyi: azt írod, hogy "valamint én is pontosan így szoktam uninstallálni, a vezérlőpulton".

Nos a Windows program-eltávolítója egy fabatkát sem ér. A legjobb uninstall program a Your Uninstaller, melyet letölthetsz innen (magyarul is tud):

fonetikusan írom, mert az eredeti linkkel nem engedi elküldeni a hozzászólást: hátétépé://dataponthu/get/7124555/Your.Uninstaller.Pro.7.5.2013.02.Datecode.13.11.2013.rar?pid=2300261287

Ez a telepítéssel együtt járó olyan szemetet is eltávolít, amelyet a Windows program-eltávolítója vígan otthagy.

2014. márc. 17. 18:59
 18/20 csacsi2 ***** válasza:

Ebbe már nem akartam belemenni, sok ez így is egyszerre szerintem :)

TotalUninstal és Uninstall tool -t preferálom (illetve a telepítés nyomonkövetését), a Your-t -azért sem mert annak a levakarásához is eltávolító kell ...

2014. márc. 17. 21:23
 19/20 anonim ***** válasza:

Egyrészt a Yourt nem kell levakarni, mert mindegyik uninstallnál jobban teszi a dolgát (saját tapasztalat).

Másrészt ha mégis le kellene "vakarni", akkor a saját eltávolítójával minden további nélkül eltávolítható.

2014. márc. 17. 21:26
 20/20 A kérdező kommentje:
Koszonom a segitsegeket. A wise care-snek uzenem, hogy kiprobalom, csak nem tudtam a sok link kozott valasztani. Koszi a linkeket
2014. márc. 18. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!