Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Routeren belül mi akarna...

Routeren belül mi akarna lenni ez a "IP and MAC binding"?

Figyelt kérdés
Milyen funkció ez?

2014. márc. 14. 20:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Megadhatod, hogy bizonyos eszközök mindig ugyanazt az IP-t kapják a hálózatodon (tehát publikus IP-re nincs hatása). Érdemes pl a szerverként vagy játékra használt gépnek ilyen "fix IP"-t adni, mert ekkor a portátirányítások mindig érvényesek maradnak, nem fog változni idővel az IP-je.
2014. márc. 14. 20:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Amit te írsz az nem a DHCP-n belül az Address reservation?
2014. márc. 14. 21:00
 3/5 anonim ***** válasza:
Most hogy mondod, tényleg van ilyen is a routeremen. Érdekes, első nap bekapcsoltam a bindinget, azóta is ugyanazt az IP-t használja a gép, pedig van pár a hálózaton.
2014. márc. 14. 21:10
 4/5 Tengor ***** válasza:
Pontosan nem tudom megfogalmazni mire is jó. Amikor WOL csomagokat küldözgettem a gépemnek, akkor hiába volt a 9-es port ráirányítva a gép IP-jére, addig nem kapta meg a varászcsomagot, amikor a bindingot nem állítottam be.
2014. márc. 14. 22:10
 5/5 anonim ***** válasza:
a mac cím is szinte ugyan az nekem pl:a modemnek a mac címét kellett beállítanom
2014. ápr. 6. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!