Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy lehet linkelni egy...

Hogy lehet linkelni egy honlapnak egy bizonyos szakaszát? Érthetőbben:

Figyelt kérdés

Tehát adott egy honlap valamely oldala, ahol sok-sok szöveg vagy kép van. De akinek elküldöm a linket, nem akarom leírni, hogy na ezen az oldalon lefelé tekerni úgy középig és ott a kiskutyás kép alatti bekezdés huszadik sorától kezdődik az, amit a figyelmedbe ajánlok, blabla....

Hanem azt akarom, amikor megkapja a linket, akkor épp ott az oldal közepén nyíljon meg neki...

Érthető így?

Biztos lehet ilyet csinálni, mert már nekem is küldtek régen így, de akkor nem kérdeztem meg az illetőt, s nem tudom azóta se...

2014. márc. 4. 17:03
 1/4 anonim ***** válasza:

anchor-nak hívják, de a weblapban kell elhelyezni ezt a html kódot

pl. weboldal.hu/oldal.html#20sor

Tehát kell a html kódban egy ilyen ugrópont amire a #név

lehet hivatkozni.

Ha az adott weboldalban ilyen nincs akkor, nem fogod tudni megadni.

De megmondhatod annak akinek elküldöd, hogy ctrl + f keressen rá egy adott mondatrészre .

2014. márc. 4. 17:06
 2/4 A kérdező kommentje:

Szóval akkor aki nekem küldött úgy oldalt, lehet, hogy nem is tudta, hogy úgy jött át?

Na jól van, köszi. Azt hittem erre általános megoldás van, de akkor nem. Sebaj. :)

2014. márc. 4. 17:49
 3/4 anonim ***** válasza:

én az ilyent a prtscen gombbal szoktam és átküldöm képként,mint pl ezt ide

[link]

2014. márc. 4. 19:24
 4/4 Lajos54 ***** válasza:
Lehet, hogy abban a honlapban, amit régebben neked így küldtek át, már eleve bent volt a "horgony" (így hívják magyarul), ilyen esetben lehet olyan linket küldeni, mint amit te kaptál.
2014. márc. 4. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!