Hogy lehet linkelni egy honlapnak egy bizonyos szakaszát? Érthetőbben:
Tehát adott egy honlap valamely oldala, ahol sok-sok szöveg vagy kép van. De akinek elküldöm a linket, nem akarom leírni, hogy na ezen az oldalon lefelé tekerni úgy középig és ott a kiskutyás kép alatti bekezdés huszadik sorától kezdődik az, amit a figyelmedbe ajánlok, blabla....
Hanem azt akarom, amikor megkapja a linket, akkor épp ott az oldal közepén nyíljon meg neki...
Érthető így?
Biztos lehet ilyet csinálni, mert már nekem is küldtek régen így, de akkor nem kérdeztem meg az illetőt, s nem tudom azóta se...
anchor-nak hívják, de a weblapban kell elhelyezni ezt a html kódot
pl. weboldal.hu/oldal.html#20sor
Tehát kell a html kódban egy ilyen ugrópont amire a #név
lehet hivatkozni.
Ha az adott weboldalban ilyen nincs akkor, nem fogod tudni megadni.
De megmondhatod annak akinek elküldöd, hogy ctrl + f keressen rá egy adott mondatrészre .
Szóval akkor aki nekem küldött úgy oldalt, lehet, hogy nem is tudta, hogy úgy jött át?
Na jól van, köszi. Azt hittem erre általános megoldás van, de akkor nem. Sebaj. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!