Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy kell hálózatot létrehozni?

Hogy kell hálózatot létrehozni?

Figyelt kérdés

Van egy asztali gépem és egy laptopom. Az asztali gépemről átszeretnék rakni adatokat a laptopra. Van UTP kábelem. Addig eljutottam, hogy bedugtam mindkettőbe :D

Eltudja valaki részletesen magyarázni?

(internet nem kell, nem internetezni akarok csak adatot másolni)

2009. dec. 12. 23:18
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Fordított (cross link) kábellel kell kézvetlenül összekötni két gépet. Egyenes bekötésűvel nem fog menni.

Ezen kívül IP címeket kell nekik adni, azonos alhálózatból, pl. 10.0.0.1/255.255.255.0 és 10.0.0.2/255.255.255.0

Ha Windows van mindkét gépen és windowsos fájlmegosztással (SMB) akarsz másolni, azonos munkacsoportba kell rakni a gépeket, legalább az egyiken engedélyezni kell a fájl és nyomtatómegosztást és kijelölni azt a mappát, amit a másik gépről szeretnél írni olvasni.

2009. dec. 12. 23:46
 2/3 anonim ***** válasza:
az előző tökéletesen leírta, kövesd az utasítását :)
2009. dec. 12. 23:55
 3/3 A kérdező kommentje:

köszi a választ!

szerintem maradok az újraírható dvd-nél :D

2009. dec. 13. 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!