Szerintetek érdemes letörölni a Windows Vistát és egy Windows XP-t telepíteni rá?
Sziasztok!
Az a helyzet,hogy vettem 4 évvel ezelött egy Medion számitógépet (Vista van rajta) és már nagyon lassú a gép, pedig nincsen a tárhelye megterhelve és már defragmentáltam is...
Egyszer kaptam egy Cd-t amin van egy W. XP o.rendszer, de még soha nem telepítettem o.rendszert.
Szerintetek jó ötlet? Ha igen,akkor hogyan kell ezt csináni?
Ha tönkrement a Vista, akkor már inkább Windows 7. Azt se egy agyműtét beszerezni és feltelepíteni.
Persze minden attól függ, mi a pontos hardver konfig. Mert attól függően lehet az XP az ésszerű megoldás.
Számtalan videó és leírás található az interneten a windows telepítéséről. Itt egy példa: http://www.youtube.com/watch?v=Ls0t1ofSZqY
Nagy vonalakban:
1. Belépsz a BIOS-ba és átállítod a Boot sorrendet ( az első legyen a CD-ROM)
2. Miután ez megvan elindítod a számítógépet és kiírja majd, higy nyomj meg egy gombot a számítógép CD-ről való indításához ( vagy valami ilyesmi)
3. Utána már el is indul a telepítő :)
4. Miután feltelepítetted lépj be megint a BIOS-ba és állítsd vissza a Boot sorrendet úgy, hogy a HDD ( vagy amin van a rendszer ) az legyen az első.
Ha a géped bírja akkor inkább egy win7-et tegyél fel, mert hamarosan megszűnik a támogatás xp alól. Torrent oldalakon fent is van.
Ha a 7-es változatra esik a sor, akkor a Home premium tökéletes lesz neked :)
UI: Mielőtt elkezdenéd telepíteni keress egy megfelelő termékkulcsot xp-hez .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!