Pingelni szeretném a régi gépem (többi lenn)?
van egy régi gépem felépitettem direkt arra hogy pingelés t kiprobáljam(minden gyenge benne semmire nem jó
Az lenne a kérdés hogy mit kell beírni a cmd be hogy ezt a gepet a rendes gépemről meg tudjam pingelni?
5mb/s feltöltés elég lesz e(van egy csomo fajta netem max 15mb/s feltoltes) ill androiddal lehete vhogy megpingelni azt a gépet
Röviden: hogy pingeljem meg a régi gépem cmd vel és androiddal
Gondolom egy adott belső hálózaton már össze vannak kötve.
Nincs más dolgod, mint megtudni a géped IP címét, egy könnyedén meg lehet kapni a parancssorban egy ipconfig parancs kiadásával (Windows alatt, linuxban ifconfig).
Ha ez megvan, akkor a másik gépen simán csak ping <ip cím> és kész.
Androidra is van egy halom program, de rootolt telefonon a konzolon ugyan úgy meg lehet akár csinálni.
Szia.
1. Először is ki kell deriteni a régi gép belső hálós ip cimét : Inditasz egy parancsort a régi gépen, beirod ipconfig /all az IPv4 cimnél lévő szam az IPcim.
IPconfig / all kép : [link]
2. Egy másik gépról az inditott parancsorban beirod : ping xxx.xxx.xxx.xxx ahol az xxx-ek a régi géped ip cime
3. Androidról, pediglen kell egy ping alkalmazás : pl. [link]
és abban is az IP cimet kell beirni.
Sok sikert.
Üdv.
Koszonom szépen a gyors választ!
Az en netem és a régi gépem nete külön stickröl megy!
Ip cimét tudom azért irtam hogy gyenge gepem mert már nem használom vagyis ki van bontva a oldala és úgy szeretném pingelni hogy kisüljön(cél hogy tönkre menjen mert kiváncsi vagyok hogy mitörténik eközben odabennt) tehat nem csak a ping google.hu kel
Hallotam valami olyat hogy ping -s 4000 xxx.xxx.xxx.xxx de ez nem jo teljesen
Válaszokat előre is koszonom
Szia.
Akkor is ez a módszer, csak akkor az IP cim kideritése, működik máshogy.
Keresel egy IP cim meghatározó oldalt (Google : Mi az ip cimem első nekifutásra megteszi) első találat : [link]
Aztán paranccsor, és ping xxx.xxx.xxx.xxx a megszerzett ip cimmel.
A ping -s 4000 -t nem tudom értelmezni, mivel ezt irja a ping helpje : -s szám Időpont feljegyzése "szám" ugrásig (csak IPv4 esetén) úgy hogy szerintem ezt ne erőltesd.
Használd inkább a -t kapcsolót : -t A megadott állomás pingelése megszakításig.
Tehát : ping -t xxx.xxx.xxx.xxx és ha eleged van a dologból akkor CTRL+C billentyű (vagy bezárod a parancssort)
Sok sikert.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!