Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért csinálja ezt a gép?

Miért csinálja ezt a gép?

Figyelt kérdés

Sziasztok, nem rég kb 1 hónapja vettem egy vadonatúj gépet garancia is van rá minden alkatrészre és felraktam rá eredeti windows 8.1-et. Az a problémám hogyha huzamosabb ideig nincs bekapcsolva a gép akkor első inditáskor állandóan kékhalálozik, utána újraindul és semmi próbléma. Múlt hét pénteken (febr. 21) visszavittem garanciára és elmondtam mit produkál és szerdán (febr. 26) hazahoztam mert azt mondták nincs semmi baja nálluk nem csinált ilyet pedig többször is tesztelték, esemény naplót néztem tényleg be volt sokszor kapcsolva meg leállítgatva, újraindítgatva hogy előcsalják a kékhalált az idő alatt amég ott volt, és külömböző tesztprogikat is futattatak de semmi hibára utalót nem találtak, vagyis elvileg a gépnek semmi baja. Annyit mondtak hogy valami amit rácsatlakoztatok az zavarhatja meg. Nos jelenleg a Gépre van kötve egy ps2-es billentyűzet és egy egér, egy Genius FaceCam 320 VGA aminek beépített mikrofonja van és egy jelneleg meg aúgy is általában kikapcsolt álapotú HP LaserJet 1020-as nyomtató, és egy Samsung SyncMaster 940N tipusú monitor. meg egy stereó Genius hangszoró. A net egy NETGEAR WGR614v6-os routerről jön. Már szinte mindent cserélgettem meg probáltam net nélkül elindítani (gépből lankábelt kihúztam) de mindig hozta a kékhalálozós formáját.

BIOS beállítások teljesen alapon vannak és az alaplaphoz a legújabb biost is fel húztam. A driverek is a legfrisebbek. Akinek van ötlete hogy melyik csatlakoztatott eszköz csinálja ezt az segítsen mert már a hajamat tépem lassan, mert nem értem mi ebben a logika hogy az üzletben semmi baja nincs mikor tesztelték, itt meg állandóan meghal.

2014. febr. 27. 18:30
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Reportfájlokat feltöltöttem a depositfilesre hogy tudnám ide kilinkelni mert nem engedi az oldal.
2014. febr. 27. 18:32
 2/19 anonim ***** válasza:

ha lehet probalj egy win7-t felrakni ,ha nem akkor egy live linux cd-vel inditani

ha mindegyiknel jon a hiba ,akkor fizikai baja van

ha nem ,akkor egy megfelelo op.rendszer kell ,amelyiknel normalisan mukodik

2014. febr. 27. 18:33
 3/19 A kérdező kommentje:

Itt van egy AIDA64 teljeskörü riport a rendszerről:

dfiles(pont)eu/files/9zr1xz9im

és itt egy bluescreenview nevü progi jelentése a kékhalálokról:

dfiles(pont)eu/files/bzeqchlpb

Tudom így(dfiles(pont)eu) hülyén nézz ki de így engedte

2014. febr. 27. 18:33
 4/19 A kérdező kommentje:
Volt ezen ubuntu is azis hibázott de mondom üzletben naponta többször is nézték nálluk semmit nem produkált csak nállam csinálja akkor valami ami nállam van rákötve az zavarhatja össze..
2014. febr. 27. 18:35
 5/19 anonim ***** válasza:

akkor igazuk van a szervizeseknek ...

nyomozni kell ,hogy mit nem kell radugdosni

innen nehez lesz kitalalni

2014. febr. 27. 19:01
 6/19 A kérdező kommentje:
Ez az hogy ma probálkoztam és szinte végig mentem mindenen de ma már nincs kedvem vacakolni és még mindig nincs meg a hiba, nem tudom szerintetek a monitor vagy annak az illesztőprogramja csinálhatja? (az illesztő felment a windowsal együtt és a Samsung által a monitorhoz kiadott legrisebb van fent) mondjuk régi gépemnél ami elromlott táp miatt meghalt annál is ugyanezek a cuccok voltak rákötve(annyi hogy abban nVidia GeForce 7300 GT vidikari volt meg az gyengébb gép volt mint ez), és ott nem voltak kékhalálok. az oprendszer is ugyanez volt.
2014. febr. 27. 19:07
 7/19 anonim ***** válasza:
nem telepitett rendszerrel kellene megnezni...live linux , mert abban csak nagyon minimalis dolgok vannak ,igy nem ott nem kavarhat be egy hibas driver
2014. febr. 27. 19:12
 8/19 A kérdező kommentje:
Az oké de azzal nem biztos hogy kiszürődik mivel mondom hogyha huzamosabb ideig van kikapcsolva a gép pl 2 vagy 3 óra vagy annál több, akkor jön elő ez, kijön a kékhalál újra indul és semmi baja mintha mi sem történt volna... amikor volt rajta ubuntu 12.04 LTS annál azt csinálta hogy az inditó meg felül az a sáv amit tálcának is nevezhetnék nem töltödött be addig amég újra nem inditottam a gépet. szervízben nem produkálta ezt a windows hogy behalt szóval nagyon kezdek gyanakodni a monitorra. de tegnap beszéltem velük azt mondták hogy ps2-es csatlakozós egér meg billentyüzet is csinálhatja... cserélgettem öket mert van tartalék de azokkal is előadta magát.. már csak is a monitorra gyanakszok de abból nincs másik... webkamera sem okozzhatja mert annó még elöző telepitéskor töröltem a gépről le is volt róla húzva de úgyanúgy csinálta.... Nem lehet hogy valamit a biosban kellene beállítani a vidikártya hídján hogy vigye a monitort mert ez sem mai darab, itt pl. arra gondolok hogy vannak ilyen beállítások a biosban, hogy render standby meg deep render standby meg IGP Multi Monitor. Az útóbbi ki van kapcsolva mert nincs kettő vidikarim.
2014. febr. 27. 19:23
 9/19 anonim ***** válasza:
biosban kerhetsz egy restore factory defaults vagy hasonlot
2014. febr. 27. 19:25
 10/19 A kérdező kommentje:
Már volt egy párszor... minden beállítás a full alapon van meg amikor felhúztam az új biost akkor mindent ressetelt még az órát is.
2014. febr. 27. 19:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!