Mitől függ a videókártya beépitése? Mi a külömbség a Ddr2, Ddr3, Gddr5 között?
gépem jellemzői: Pentuim(R)Dual Core E5200
Ram: 2gb
Táp:400Watt
Alaplap:ASRock 945GCM-S
Jelenleg van benne egy Geforce Nvidia 9400 Gt 512mb
Attól, hogy milyen csatlakozó van fenntartva a videokártya számára az alaplapodon:
Ez lehet AGP vagy PCI-e.
Az AGP-t már kivonták, elavult.
Minél nagyobb a DDR szám, annál gyorsabb. Tehát 2GB DDR2 memóriánál jobb a 2GB DDR3 memória ,de 2GB DDR3 memóriánál jobb a 2GB DDR5 memória , mert gyorsabb (azt hiszem az órajel frekvencia).
A videokártya memóriájának (VRAM) típusa független az alaplaptól.
Videokártyán DDR2-est ezer éve nem láttam.
DDR3-ast csak az olcsósága miatt raknak rá, meg hogy megtévesszék a tapasztalatlan felhasználót- tudniillik 2GB-4GB-ig tesznek bele fölöslegesen, mert ebben a kategóriában lévő kártyák ezt nem tudják kihasználni, ráadásul jóval lassabb, mint a GDDR5 (amik direkt VGA-ba készülnek, ellenben a DDR-ekkel).
Az alaplapod - leírása szerint - PCI-E foglalatú (nem tudom honnan vette az AGP-t a másik válaszoló).
Ebbe elvileg bármely ezen csatlakozóval ellátott VGA belemegy. (Gyakorlatilag is, csak hát ugye azok a fránya kivételek - mert ugye nem egy mai deszka...)
A tápod, mint írod 400 Watt. Ez sajnos kevés az üdvösséghez, mert ez csupán a táp ELMÉLETI maximuma, a gyakorlatban könnyen lehet, hogy a VGA szempontjából fontos 12V ágon nem bír el bármit.
A 2GB RAM-ot sem ártana 4GB-ra bővíteni - persze csak ha nem foglalt már mindkét slot.
Mindent összevetve nem biztos, hogy érdemes sokat költened erre a gépre, talán ha olcsón (max. 10K) találsz bele valami használt VGA-t , meg pár ezerért +2GB RAM-ot.
De még inkább egy malacperselyt vennék és gyűjtenék egy új gépre - kérlek ne vedd sértésnek.
Addig ellennék valahogy ezzel is.
Én sem alaplapba való cserélgethető /kivehető DIMM foglalatú DDR RAM-okra gondoltam.
Hanem a Videokártya nyákjára ráforrasztott GDDR3 vagy GDDR5 Ram-okra.
Megtévesztő?
Igen, mindkettőnek van memóriája, az alaplapodnak is és a videokártyádnak is, de míg az alaplapon levő memória egy kiszerelhető hosszúkás panel:
...addig a videokártya memóriái rá vannak forrasztva magára a videokártyára , nem kiszerelhetők és jó esetben a hűtőrendszerétől nem is látod őket.
"nem tudom honnan vette az AGP-t a másik válaszoló"
A kérdés így szól: "Mitől függ a videókártya beépitése?"
a válaszom pedig általánosságban a videokártyák csatlakozóiról szól ezért említettem az AGP-t mint egykori régi csatlakozót. A kérdező nem kérdezte a mondatban, hogy konkrétan az ASRock 945GCM-S alaplapban mitől függ a videokártya csere, hanem általánosságban egy számítógépben (amely lehet régi típusú is) mitől függ a videokártya csere
Dehogy veszünk össze, hisz egy véleményen vagyunk.
Ugyanúgy egy használt VGA-t ajánlok max 10.000 Ft-ért bele. Mondjuk egy 9800GT-t 256 bites sávszélességgel
Valamint fontos, hogy vegyél e mellé egy vadonat-új megbízható de ütős tápot, amit a következő számítógépedbe is később áttehetsz.
Igen még 2 GB RAM kell de ez a maximum. Tovább semmiképp se fejlessz, nem éri meg.
Inkább egy új gép később....
Bocs! Távol álljon tőlem, hogy összevesszünk! :D
Amúgy én a VGA-kra szerelt (forrasztott) DDR3!!!! (nem GDDR3!) memóriákra írtam, hogy megtévesztés.
Az nem a válaszodra vonatkozott, hanem a gyártók intrikáira. :)
Az AGP-t meg általánosságban értetted - oké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!