Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha valaki az én nevemben...

Ha valaki az én nevemben rendel valamit a netről akkor ki lehet deríteni honnan vag yki adta le a rendelést?

Figyelt kérdés

Csak ha számítógépről rendeltek akkor tudják lenyomozni, vagy tabletről telóról is ha rendelték le lehet nyomozni?/ip cím miatt kérdezem/

Valami szemét iderendelt nekem sok haszontalan dolgot nagy összegben....

2014. febr. 19. 09:50
 1/5 Tengor ***** válasza:
A webbolt tárolhatja a megrendelő IP-jét, amivel túl sokra nem lehet menni. Amíg nincs rendőrségi ügy belőle, addig a szolgáltató nem adja ki, hogy adott időben hova volt az IP kiosztva. Ha meg is van, hogy hol volt az IP, akkor se biztos, hogy rá lehet bizonyítani konkrétan egy személyre, hogy ő rendelt.
2014. febr. 19. 09:56
 2/5 kovpet ***** válasza:
Hogy fizetett? Sehogy? Te ne fizesd ki, ha nem te rendelted és akkor nincs gond.
2014. febr. 19. 10:47
 3/5 Tengor ***** válasza:

Ne privátba!

"szia

kösz a választ!

naja,hiába van meg az ip cím hogyan bizonyitm h ő rendelt?!?!nem?mondhatja h én kértem rendelje meg vagy előzményeket kitörli akkor hogyan tudja akárki is bizonyítani h igenis Ő volt az?!?!meg ha telóról tabletről rendelt azt eldughatja vagy mittóm én akkor mit tudnak kezdeni vele?!?!?de amugy ip cim alapján le tudnak konkrét város utcát nyomozni?

a cég fog feljelentést tenni vagy nekem kell?nem vettem át a terméket mert 36ezer lett volna és nem én rendeltem!

köszi a segitséget..."

Mint írtam a rendőrség kérheti ki az adatokat a szolgáltatótól. A szolgáltató tudja azt, hogy az IP az adott pillanatban kinél volt kinn. Tehát 2013. február 30-án 10:02-től 16:31-ig Gipsz Jakab előfizetőnél volt az IP cím és ennyi.

Ilyenkor legfeljebb az előfizetőt veheti elő a rendőrség. Onnantól, hogy Gipsz Jakab vagy a vele együtt élő fia rendelte a cuccot, vagy esetleg egy idegen, aki épp arra járt és rácsatlakozott a wifis telefonjával azt már nem lehet bizonyítani. Hogy ilyenkor Jakabot megbüntetik-e azt nem tudom, gondolom a körülmények függvénye.

2014. febr. 19. 11:18
 4/5 kovpet ***** válasza:
Ekkora összeg miatt nem lesz semmi. Nem éri meg foglalkozni vele.
2014. febr. 19. 11:30
 5/5 A kérdező kommentje:

nem fizettem ki visszaküldettem

köszi a válaszokat

2014. febr. 19. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!