Mac osx en hogyan lehet elerni hogy mutassa a dock a megnyitott mappakat?
Nemregen kezdtem el dolgozni mint grafikus es a cegnel Egy vadonat új imac all a szolgalatomra... De.
Windows es Linux rendszereken szoktam dolgozni, par dolog pedig nagyon zavar amire megoldast meg nem talaltam.
Elso hogy sehol nem latom hogy milyen mappaim vannak megnyitva. Altalaban 4-5 mappabol is dolgozom amik kozott a windows es a Linux (a legtobb distro) eleg hatekonyan enged navigalni osxen viszont el vagyok veszve. A mission commander sem teszi konnyebbe mappak kozott valtani Egy "pain in the ass" egyelore.
Netes forumokon fizetos programokat ajanlottak Mar Ami megoldja ugy ahogy a winen megszoktuk (a talcan latszik, foleviszed es listazza) erre nem kepes a rendszer mindenfele kulso behatas (illetve leginkabb appstore) nelkul (drivert Mar telepitettem de appstorehoz nincsen jogosultsagom+ nem nagyon orulok hogy fizessek Egy ilyen alap dologert).
Masik a Del gomb. Bar ez gondolom (remelem) konnyenben allithato. Nem torli a fajlokat mappakat. Hiaba nyomkodom. Mi a gyors kukaba dobas gomb, illetve lehetne ez a Del gomb?
Harmadik a finder ablak. El lehet Erni hogy Egy vekony csikon mutassa az eppen aktualis mappa(vagy kijeloles) informacioit? Hany file van kijelolve, meret...stb. Anelkul hogy ehhez barmilyen menut le kellene hivnom.
Letezik valami beallitas arra hogy a programon belul megnyitott finder kepes legyen drag and drop vagy akarhogy masolni. Nagyon visszaveti a munkat hogy ezekhez ki Kell maszkalni Egy csak erre a celra megnyitott finderbe foleg a jelenlegi mappavaltassal.
Imadom hogy minden ugral, porog, repked... El lehet valahogy tavolitani ezeket az idetlen effekteket? Van valami super setup MoD Ami tobb beallitast enged mint Amit az alap?
Melyik ingyenes kepnezot ajanlanatok Ami alkalmas arra hogy vegig lehessen lepkedni a konyvtar kepein?
Az safari nalam megbukatt. Mindent tud csak hatszor annyit Kell kattintani erte. Lehet a macre chromeot telepiteni? :)
El lehet Erni hogy elkulonuljon a futo alkalmazas ugy ahogy a windowsnal? Pl az adobe akarmi NE epuljon be a rendszerbe es a kep Amit szerkesztek maximum anni helyet foglaljon amennyi az oldalra kidokkolt eszkozok kozott marad neki. Jelenleg az eszkozok lebegnek es ha sok kepen dolgozom eleg nehezkes toluk elerni a gorgoket vagy a felso sort...stb
Illetve kerhetnek par tippet hogyan tehetnem hatekonyabba a munkam?
A rendszer gors de idonket elszallnak az adobe programok de MIG windowson lehetett visszaallitast kerni itt nincs ilyen.
Ugyanugy nem talaltam a snap to... Funkciot. Ezt hogyan hzhatom elo (Jo ezek inkabb adobe kerdesek) lehet csak nem Jo verziot hasznalunk. :)
Bocs a hulue irasert :) telefonrol irtam, Angol autocorrect "tamogatassal".
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!