Nem kapcsol be a gép?
Valóban, kellene ennél sokkal több információ. A hiba előtt jó volt? Mi lett azóta változtatva? Milyen a gép kiépítettsége, milyen operációs rendszer van rá telepítve, mikor jelentkezett ez a hiba?
Ez egy kicsit olyan, mint a viccben: "Doktor úr, nem jól van a feleségem, mi lehet a baja?"
Adat, adat, adat, körülmények... Ezek nélkül még csak találgatni sem lehet.
Windows 7 van rajta
Előtte tisztitottam ki de nem kellet volna mert utána a processzor majdnem 100fokos volt a gép, de ment rendesen. Nem volt lepasztazva és most sincs de egy picit jobban raszoritottam a hűtőt és az már jó, de miután bekapcsoltam és a bioszt sem hozta be csak egy kurzor villogott. Kihuztam a tápot bekapcsoltam és nem csinál semmit csak lefagy
A hőtés nem az erőtől lesz hatékonyabb, hanem a pasztától. Te nem látod, de olyan mikroszkópikus rések vannak a hűtőborda és a processzor között, amiket kitölt a levegő. A levegő pedig elég rossz hővezető. A paszta feladata ezeket a réseket kitölteni, a hőátadást javítani. Nem kellene kispórolni a párszáz forintos pasztát.
A lefagyás lehetett a túlmelegedés miatt, egy pillanat alatt fel tud forrósodni a processzor. A 100 fok pedig minden csak nem normális működési tartomány. A merevlemezt pontosan oda csatlakoztasd ahonnan működött, távolítsd el az össze külső adathordozót és ellenőrizd a BIOS-ban a boot sorrendet. A hiba további jelenéte esetén kell egy Windows telepítő lemez/pendrive, majd valahol az elején (nem tudom fejből) egy dos parancssort nyitni és beütni a következő parancsokat:
bootrec.exe /fixmbr
bootrec.exe /fixboot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!