Valaki leírná pár mondatban a lézer nyomtatók főbb jellemzőit?
A tintasugarasnál csak akkor drága a tinta ha eredetit veszel. Nekem konkrétan 80 Ft-ba kerül egy patron töltése. Az Epson nyomtatómhoz a Vaterán vettem tölthető patronszettet ami minden újra behelyezéskor egyben a chipet is reseteli és vettem hozzá festéket is. Ha tudsz barkácsolni akkor néz utána a CISS-nek is, az még jobb. (folyamatos tintaellátó rendszer)
A hátrány, hogy az epsonnál beépített a nyomtatófej és ha beszárad akkor annyi, kidobható a cucc, nem éri javítatni. Viszont mivel a gyári tintaszett és az új nyomtató pontosan ugyanannyiba kerül még így is megérte. Elég sokáig bírta, meg azóta felfedeztem a nyomtatófej tisztító folyadékot -szintén a Vaterán amivel hosszabbítható az élettartam. További hátrány, hogy ha víz éri a nyomatot elmosódik.
A lézer nyomtatókról elmondható, hogy soha nem fog beszáradni, mivel festékport használ amit ráéget a papírra. Mivel ezt nem oldja a víz akkor se mosódik el ha leöntöd vagy megáztatod. Viszont az ára és az üzemeltetési költsége még utángyártott tonerrel is több mint egy fenti módon buherált tintasugarasé.
A nyomtatóvásárlásnál nálam az az alap, hogy mielőtt megveszem megnézem milyen utángyártott vagy buherálható kellékanyag kapható hozzá. Ha nincs ilyen akkor azt nem szabad megvenni, a gyári kellékanyagok ára iszonyatosan sok és azért annyival nem jobbak.
Egyébként a már említett CISS és tölthető patron általában az Epson és Canon nyomtatókhoz kapható, de nem minden típushoz ott sem.
Utángyártott toner elég sok típusú lézerhez van, néz utána mi kapható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!