Létezik CD karc javító/eltüntető gépezet vagy ezzel foglalkozó ember?
Figyelt kérdés
Ma kaptam meg a FIFA10 játékot X-Box 360-ra,ki is próbáltam...az x-box állítva volt és menet közben lefektettem,ekkor fűrészelés szerű hangot adott ki és egy kör karcot vágott a CD-re :'( ...tudom..az én hülyeségem volt...2009. dec. 6. 21:47
2/9 anonim válasza:
én nekem is volt ilyen csak leejtet külsö cd vel
a trükk most jön
hajzselét kensz a cd re és finoman beledolgozod a karcba plö zsepivel nekem eddig működött:)
ja és átlátszó legyen a zselé ne szines.:)
3/9 anonim válasza:
Az utolsó válasz szerintem kamu. A hajzselé végleg tönkreteszi a CD-t.
4/9 anonim válasza:
Miért tenné tönkre? A CD lényegi része a két műanyag lap között van. Attól, hogy a műanyagra rákensz bármit (ketchup, tejföl, hajzselé stb) még nem okoz benne semmilyen fizikai elváltozást, mindössze kitöltheti a karcokat, amire nem tudom, hogy a lézer hogy reagál. De bármit kensz rá, lemosható, és ugyanúgy visszakapod a karcos CD-d. Én egyébként egyszerűen melegvizet szoktam ráfolyatni, majd sima karcmentes papírtörlővel finoman letörölni. Az esetek 70%-ban eddig még egyszer legalább végig tudta olvasni, akkor gyorsan backupoltam, és kuka.
5/9 anonim válasza:
A csikart CD-t azért nem tudja olvasni, mert a csikarásban megtörik a lézer fénye. Ha ezt a rést kitöltöd (hajzselével vagy akár fogkrémmel), akkor nem törik meg a lézer és legalább egy beolvasást kibír.
6/9 anonim válasza:
Any Reader,
Hibás adatok olvasását elősegítő program. Egyszerű a használata, magyarul is tud
vagy:
Recovery Toolbox for CD Free v1.0.4 Hun /2009.08.19. 15:44
Adat visszaállítás sérült CD/DVD/HD DVD/Blu-Ray lemezekről.
7/9 A kérdező kommentje:
de ha be zselézem,vagy olajozom akkor azt amikor pörög az XBOX-ban a CD nem fröcsköli szét??? nem kockáztatom meg...
2009. dec. 7. 16:57
8/9 anonim válasza:
a zselét hagyd megszáradni és csak a karcba legyen
a olaj felejtős. aki meg nem próbálta ne fikázza.
9/9 anonim válasza:
Velem is ugyanez történt csak 15-el :-(.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!