Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Melyik linux lenne megfelelő?

Melyik linux lenne megfelelő?

Figyelt kérdés

Melyik linux-ot ajánlanátok, ami könnyen telepíthető és a lehető legkisebb a gépigénye. A célok volna: wifi, böngésző használata.

(Fontos, hogy könnyen telepíthető is legyen és ne live.)

2014. jan. 8. 21:51
 1/6 abalen válasza:

Én Linux Mint 16 (Petra) operációs rendszert használok, nekem tökéletesen bevált erre a célra. De az Ubuntu se rossz megoldás.

Remélem tudtam segíteni.

2014. jan. 8. 21:55
 2/6 anonim ***** válasza:
Open suse vagy mint. Az ubuntut nem ajánlom.
2014. jan. 8. 22:01
 3/6 anonim ***** válasza:
Tedd fel a Linux Mintet MATE ablakkezelovel.
2014. jan. 8. 22:01
 4/6 A kérdező kommentje:
256 MB RAM-ról lenne szó, és 1 GHZ CPU-ról. Édesanyám laptopja, ami jelenleg XP-vel üzemel, de az nem az igazi.
2014. jan. 8. 22:17
 5/6 anonim ***** válasza:
Puppy Linux.
2014. jan. 8. 22:21
 6/6 Szecsői Tibor ***** válasza:
#4 Ebben az esetben bármi kb, a grafikus felületre figyelj oda, hogy olyat válassz, ami kis gépigényű. Ilyen pl. az LXDE, Enlightenment (aka E17), Fluxbox, WindowMaker. Miután feltételezem azt, hogy anyukád nem szereted konfigfájlokban turkálni könyékig napokon keresztül, első körben szerintem az LXDE-t próbáljátok ki, ha nagyon lassú az is, akkor WindowMaker. Utóbbi fapados (külsőre csak), de tényleg semmit nem eszik kb, valamint különösebb konfigurálás nélkül is egész használható, ha nem zavar, hogy nem szép.
2014. jan. 9. 01:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!