Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem bírom felteleíteni...

Miért nem bírom felteleíteni az operációs rendszert?

Figyelt kérdés
Bekapcsolom a gépet, és ahogyan kell lennie, ki is írja hogy " Non-System disk or disk error replace and strike any key when ready". Beteszem a lemezt, megnyomok egy gombot, és ugyan ezt írja ki. A boot menüben a CD van az első helyen, a Hard disc a másodikon.

2013. dec. 28. 16:23
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Jézus.. ki vesz ilyen gépet???
2013. dec. 28. 17:10
 12/21 anonim ***** válasza:
szerintem azért próbáld ki a telepítő cd hibát
2013. dec. 28. 18:34
 13/21 A kérdező kommentje:
Múlthéten is használtam, tuti hogy jó a cd.
2013. dec. 28. 18:39
 14/21 A kérdező kommentje:
Egyéb lehetőségek?
2013. dec. 29. 10:26
 15/21 anonim ***** válasza:
Én mindenképp kipróbálnám másik telepítőlemezzel. Sőt, egy Linux op. rendszert tölts le ( [link] ) , írd ki lemezre, bootolj be és nézd meg, hogy az látja-e a merevlemezt. Azzal particionálni is tudod, esetleg formázni is, ha nem megfelelő fájlrendszer van rajta. Windowsnak NTFS kell, de előfordulhat, hogy pl. Linux volt rajta, ami EXT fájlrendszert használ és ezért nem akar rámenni a win. Amúgy most vetted és nem volt rajta op. rendszer? Így látatlanba elég nehéz kitalálni, hogy mi a baja, amúgy kb. 10 perc alatt rájönnék biztos.
2013. dec. 29. 10:57
 16/21 anonim ***** válasza:

"Múlthéten is használtam, tuti hogy jó a cd."

Ja, volt már ilyen kérdező itt is, mire kiderült, hogy ő úgy szokta használni a CD-t, hogy működő oprendszer alatt betette, elindította a setup.exe-t aztán telepített. Ugyan ez a lemez, viszont még nem biztos hogy jó, mert ha rosszul írod ki akkor nem tudsz vele bootolni és lehet hogy ez a gond...

Ezért kérdeztem, hogy írtad ki a lemezt, de ezek szerint nem fogom megtudni...

2013. dec. 29. 14:07
 17/21 A kérdező kommentje:
Egyszer már úgy is telepítettem, hogy nem vol op.r. a gépen, tehát nem a setup.exe-t használtam, hanem nem volt rajta, és úgy felraktam.
2013. dec. 29. 15:36
 18/21 anonim ***** válasza:

Akkor a dvdmeghajtód rossz.

Ha a bootbeállítás jó és a CD is akkor marad a meghajtó...

2013. dec. 29. 15:44
 19/21 A kérdező kommentje:
De ha hallom hogy pörög a lemez és világít a led, akkor is lehet rossz? ( egyébként mikor bekapcsolom a pc-t, többekközt azt is kiírja hogy "Media test failure, check cable" csak nem tudom hogy ez mire vonatkozik, mert én a media-ról a dvd romra gondolok )
2013. dec. 29. 18:02
 20/21 anonim ***** válasza:
Az én régi DVDírom, írt és olvasott, de nem tudtam bootolni róla. Ez a kábel ügy is lehet okozója. A media bármelyik meghajtód lehet...
2013. dec. 29. 19:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!