Ha a középszintű informatika érettségit linuxon szeretném letenni, de az iskolámban nincs linux, kérvényezhetem, hogy olyan iskolában éretségizzek, ahol van linux?
De én a libre office-ot szoktam meg.
A kérdés az, hogy a lehetőség megvan-e rá?
Miről beszélsz? Milyen tételsor nehezebb? Teljesen ugyanaz minden..
Amúgy LibreOffice-t lehet Windowsra is választani, olvasgasd egy kicsit a szabályokat, mielőtt egyáltalán készülsz.
Most akkor döntsd el, hogy milyen oprendszert akarsz, és attól függően lehet további választ adni.
A LibreOffice miatt akarsz Linuxon érettségizni? Szerintem egyszerűen érettségeizz Windows-on és kérvényezz arra LibreOffice-t, mivel azon is fut.
Egyébként mekkora a linux tudásod? Én ugyan nem számtechből érettségiztem, de szerintem ha pl. csak az ubuntu-ban kattintgatsz, akkor attól azért magasabb szintet várnak el, pl. terminálban egyes feladatok megoldása stb.
NEM VÁRNAK EL
nincs semmi különbség a feladatok között, értsétek már meg
A kérdésre válaszolva: a tanárnak elvben "kötelessége" a helyzet magaslatán lenni, amennyiben ez mégsincs így, megbeszélheted vele, hogy márpedig neked jogod van másik oprendszert használni, és ha ő nem tudja neked biztosítani a lehetőséget, akkor majd felrakod te az egyik gépre, ő meg ott áll karba tett kézzel, és felügyel, kb ennyi, van hivatalos rendszergazdai segédlet az oktatási hivatal honlapján, azt lehet böngészgetni
(valahogy muszáj megoldani, mert jogod van hozzá)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!