Az nagy bajnak számít, hogyha 2 db NEM ugyanolyan "típusú/márkáju 512MBytes RAM-om van? Esetleg ha baj, akkor miért? és mik lehetnek a miértek következménye?
Annyit biztosan állíthatok, hogy azonos Mhz-en kell lenniük. Tehát nem ajánlatos 800 Mhz-es mellé 667-eset tenni.
Az, hogy a márka befolyásolja-e nem tudom, mert én mindig ugyanolyat tettem bele. De elméletben, ha ugyanazon a Mhz-en dolgoznak, akkor nem kellene.
Köszönöm!
Nos mind a 2-ő 512-es,összesen 1024... :)
Nem, rosszul értelmezted amit mondtam. Nem a memória nagyságról (ebben az esetben 2 512-esről) van szó, hanem annak órajeléről, azaz a Mhz-éről.
Ezt nem tudom, hogy magában az operációs rendszerben meg lehet-e nézni, de ha szétkapod a gépet, és kiveszed a két memóriát akkor írnia kell rajta, hogy hány Mhz-es órajelen működik. Ha passzol, akkor elvileg jónak kell lennie, ha különbözik akkor lassíthatja a gép működését, fagyásokat okozhat, mivel nem azonos órajelen dolgoznak.
Még csak az sem gond, ha különböző működésre képesek, tehát az egyik 667MHz-es, a másik meg 800MHz-es (ez nem a mérete, hanem a _maximális_ sebessége). A lényeg, hogy a lassabb is tudja azt a frekvenciát, amivel adott procit az alaplap meghajtja.
Egy hátránya lehet a nem azonos m emóriáknak: nem fognak dual-channel működést tudni. Ez legfeljebb kb 5-10%-os lassulást eredményezhet (=észre sem veszed). A lényeg, hogy maga a gép érezhetően jobb lesz 2x512MB memóriával mint 1x512-vel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!