Két windows de a meghajtók nem látják egymást, azt hogyan lehet?
sziasztok
a kérdést nem igen tudom megfogalmazni de valahogy elpróbálom magyarázni hogy mit is szeretnék
nos..
A következő a problémám: 2 winyó van a gépben és mind a kettőn van windows xp sp3 op rendszer.
bevan állítva az is már hogy Bootolás előtt lehessen választani hogy melyik induljon el a 2 közül.
Node mikor telepítek drivert vagy vlamit az egyiken akkor a másik windows nem indul el.
Ezalatt azt értem hogy kiválasztom a windowst amelyiket elakarom indítani és töltőképernyő helyett csak fekete képet látok.
De nem is erre kérem a választ (de erre is jöhet ha tudja vlaki h mi a probléma)hanem hogy mikor belépek az egyik windowsba > sajátgép és hogy a másik windows file-kat ne lássam azaz a másik "helyi lemez" meghajtót.
Sajnálom de ennél jobban nem tudom elmagyarázni a problémámat remélem ígyis érthető, de ha nem akkor megpróbálok máshogyan fogalmazni
vezérlőpult > rendszer > speciális > indítás és helyreállítás -ban ez van lehet hogy itt kell valamit állítani nem tudom.
Nekem így van:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - Karak" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - Lusta" /noexecute=optin /fastdetect
előre is köszönöm a válaszokat / segítségeket
"Node mikor telepítek drivert vagy vlamit az egyiken akkor a másik windows nem indul el"
ezt most nem igazán értem szval mikor telepítesz egy drivert az egyik windows-ra akkor az a másikra nem települ v mi a baj?
köszönöm a gyors reagálást , node a probléma nem az mer feltelepítem mind a 2-re külön külön abból nemcsinálok próblémát, csak van hogy az egyik op rendszerre telepítek valamit és általában drivereknél van akkor a másik windows nem indul el csak bottolás után fekete kép, még az xp logó sem jön be.
Amire telepítettem a drivert az hibátlanul megy fennakadás nélkül, van hogy 1-2 napig megy mind a 2 windows normálisan és egyszer csak puff kaput neki
köszönöm a válaszod de ezzel nem jutottam előrébb
igazából erre keresem a választ :
mikor belépek az egyik windowsba > sajátgép és hogy a másik windows file-kat ne lássam azaz a másik "helyi lemez" meghajtót.
(jumper - de nem ez a gond) vez.pult>felügyel.eszk.>oldalt>lemezkelelés
[ezt mindkét winnél megkell]
lejjebb folytatom:)
tehát:
karakban:
jobbklikk d helyilemez
elérési út/betüjel módosítás
távolitsd el a d betüt
lustában:
ugyanaz csak d helyett c!
köszönöm a válaszod, meg is próbálom és tájékoztatlak h sikerrel jártam e.
mégegyszer köszönöm a válaszadóknak
ez sem vállt be a következő hiba miatt mikor törölném:
A Windows nem tudja eltávolítani a rendszer-vagy rendszerindító kötet meghajtóbetűjelét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!