USB-ről indítható NTFS fájlkezelőt kersesek?
Nem használom mert nem értek hozzá. Nem hiszem el, hogy egyetemi diploma kell a linux kezeléséhez, pontosabban mountolni a két meghajtót és adatokat másolni róla. Igazából bármi jó volna amivel meg tudnám ezt csinálni, de semmi ilyet nem találok, folyton linuxba botlok.
Szerencsém, hogy megcsináltam amit utoljára írtam, lassan végzek a másolással, többszáz GB-ről van szó.
Nem kell egyetemi diploma a linux kezeléséhez :D Minimális józan paraszti ész kell hozzá és az, hogy ne zárkózz el teljesen. Indíts egy live Lubuntut. Nyisd meg a fájlkezelőt. Kattints az általad mountolni kívánt drivera 1X vagy 2X (nem tudom, mi az alapbeállítás, de ehhez talán még nem kell diploma). Automatikusan mountolni fogja a drive-odat, nem kell se jelszó se semmi. Utána ugyanígy mountold a másikat is egy külön ablakban. Utána drag 'n' droppal átmásolhatod amit akarsz.
Bonyolult? Nem. Szar a Linux? Nem. Te bénáztál? Igen.
Csxeba: nem akart a kérdező grafikus felületett rárakni, mert sok helyet foglal, csak 30-50MB -ot áldozott volna a lemezből.
Ekkora helyre, egy alap linux kernel is csak szűkösen fér fel.
Maga a linux használata nem nehezebb mint a windows -e.
Linux paracssorban sokkal többre képes mint windows parancsoros változata.
Grafikus felületen, pedig az ubu valamelyik altörzse, pl. mint sokkal jobb mint a windows.
Sok olyan hardver pl. webkamerát egyből felismer, amit a windows -on napokig, hetekig vadászhatod a vírusos drivereket.
A szükséges programok, egy helyről könnyedén kivállaszthatóak és telepíthetőek (csomagkezelő).
Nem kell crackelt, vírusos programokat vadászni a netről...
vagy meg venni 100-200 ezres összértékben.
A gond az, hogy az MS olyan üzleti helyzetet tudott meg venni, hogy MS rendszere, programjai, használata, már általános iskolában is informatikai tan anyag, értségiben szinte a fele a tételeknek.
Linuxról egy átlag ember max akkor hall, ha valami speciális dologgal elakad, és rákeres a neten...
#13 - Elképesztő, a lubuntu tudta amit akarok, köszönöm! Legközelebb ilyen bajom lesz, tudom mit használjak. Kicsit nagy a mérete, de hát annyi baj legyen.
#14 - Ne sorold a linux előnyeit, nem fogsz átszoktatni rá, nekem tökéletes a Windows.
Már a kérdés aktualitását vesztette, de azért köszönöm a választ!
A BartPE-vel próbálkoztam, de valami nem volt oké. Nehezen találtam letölthető rendszert, nehezen lehetett USB meghajtóra tenni, egyszer sikerült, az sem indult el, szóval ez kiesett nálam. FreeDOS nem volt a lehetőségek között, grafikus rendszert kerestem.
Az eset óta a Lubuntu pihen az egyik pendriveomon, bármikor ismét előállna a szituáció, rögtön tudjak mihez nyúlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!