Van e valakinek TPLINK wr842ND router?
a szokásos eljárás ugyanis a következő: (tételezzük fel, hogy a kábel a modembe be van dugva, és van érvényes előfizetésed, működő szolgáltatással, és van két darab patchkábeled, wifi esetén egy kell, de első konfiguráláskor a routert is kábelen kell a pc-hez kötni) 1. router WAN-portját bedugni a modem LAN-portjába 2. router egyik LAN-portját bedugod a pc hálókártyájába 3. nem vacakolsz a quicksetup-pal, hanem a bögészőbe beírod a router IP-címét, ami 192.168.1.1 (régieknél lehet 192.168.0.1), vagy tplinklogin.net. 4. felugró ablakba beírod a felhasználónevet/jelszót (gyárilag admin/admin) 5. a router konfigurációs beállításait látod, a Nwtwork résznél a WAN connection type-nál kiválasztod a Dynamic IP lehetőséget. Elvégzed a többi, minimálisan szükséges beállítást (gyári jelszó cseréje, wifi engedélyezése, titkosítása, wifi jelszó, SSID megadása), majd újraindítod a routert, pl. a system tools -> reboot résznél.
A számítógépeden sem PPPoE-t állítasz, hanem DHCP-t!
Persze!
Mivel a t... sokat töketlenkedett így bemenetem hozzájuk és vetem egy dlink dsr 360 modemet és ahogy összekötöttem az új router-rel rögtön csatlakozott is. Router-ben ahogy írtam a PPPoE-t használtam. Ezen kívül semmi más újdonság nem történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!