Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Van e valakinek TPLINK wr842ND...

Tollan kérdése:

Van e valakinek TPLINK wr842ND router?

Figyelt kérdés
A következő vele a bajon PPoE kapcsolat kellene de ezt akárhogy is próbálom sehogy se csatlakozik. Egy másik TPLINK 340 meg ugyanazon beállításokkal azonnal. Ráadásul ha automatikusan akarom a kapcsolatot detektálni nem tudja megállapítani a kapcsolat típusát.
2013. dec. 16. 17:50
 1/10 claidheamohmor ***** válasza:
Hogyan próbáltad?
2013. dec. 16. 22:21
 2/10 A kérdező kommentje:
MInden módon saját magam állítottam be ,próbáltam a quicksetup-al meg a telepítő lemezel is de egyik se tudott zöld ágra vergődni vele. Ellenben felhívtam a tplink támogatóit és azt mondták ,hogy a modememmel (huawei mt800) a ma forgalomban lévő routerek 95% nem működik.
2013. dec. 17. 08:57
 3/10 claidheamohmor ***** válasza:
hm, ezt jó tudni.
2013. dec. 21. 17:46
 4/10 claidheamohmor ***** válasza:
Csak egyet nem értek:ha a router modemhez csatlakozik, akkor miért PPPoE-t állítasz?
2013. dec. 21. 17:47
 5/10 claidheamohmor ***** válasza:

a szokásos eljárás ugyanis a következő: (tételezzük fel, hogy a kábel a modembe be van dugva, és van érvényes előfizetésed, működő szolgáltatással, és van két darab patchkábeled, wifi esetén egy kell, de első konfiguráláskor a routert is kábelen kell a pc-hez kötni) 1. router WAN-portját bedugni a modem LAN-portjába 2. router egyik LAN-portját bedugod a pc hálókártyájába 3. nem vacakolsz a quicksetup-pal, hanem a bögészőbe beírod a router IP-címét, ami 192.168.1.1 (régieknél lehet 192.168.0.1), vagy tplinklogin.net. 4. felugró ablakba beírod a felhasználónevet/jelszót (gyárilag admin/admin) 5. a router konfigurációs beállításait látod, a Nwtwork résznél a WAN connection type-nál kiválasztod a Dynamic IP lehetőséget. Elvégzed a többi, minimálisan szükséges beállítást (gyári jelszó cseréje, wifi engedélyezése, titkosítása, wifi jelszó, SSID megadása), majd újraindítod a routert, pl. a system tools -> reboot résznél.

A számítógépeden sem PPPoE-t állítasz, hanem DHCP-t!

2013. dec. 21. 17:59
 6/10 A kérdező kommentje:
Hogy mért PPPoE-t? mert a dynamic IP sosem működött és akárhányszor volt valami probléma és t-onlányékat felhívtam mindig ezt a beállítást kérték, hogy ez van e beállítva.
2013. dec. 25. 16:44
 7/10 claidheamohmor ***** válasza:
Másik modemet kértél a szolgáltatótól?
2013. dec. 25. 18:45
 8/10 A kérdező kommentje:
Igen. A szerelő aki volt kint azt mondta csak olyan van amelyik egyben router is simán dsl modem nincs. Ez kicsit bűzlött ugyan is ilyet akkor szoktak adni ha voip van vagy 120MB vagy annál nagyobb nete van az embernek. Kiderült ,hogy igazam van de sokáig szrakodtak és vettem egy modemet és azóta megy minden frankón.
2013. dec. 30. 17:47
 9/10 claidheamohmor ***** válasza:
Remek, leírnád akkor, hogy végül is hogy oldódott meg pontosan? (mármint milyen az új modem, hogyan állítotttad be, stb.)
2014. jan. 3. 19:41
 10/10 A kérdező kommentje:

Persze!

Mivel a t... sokat töketlenkedett így bemenetem hozzájuk és vetem egy dlink dsr 360 modemet és ahogy összekötöttem az új router-rel rögtön csatlakozott is. Router-ben ahogy írtam a PPPoE-t használtam. Ezen kívül semmi más újdonság nem történt.

2014. jan. 8. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!