Bekapcsoláskor fekete képernyő, egy villogó kis kötőjellel. Mi ez a probléma és hogyan orvosolható?
A BIOS lefut? Tehát a memóriateszt, az eszközök listája, stb.
Ha az után áll le, akkor lehet, hogy az oprendszer indítószektora sérült. A telepítőlemezzel orvosolható. (Ja igen, CD-ről boot-olva elindul?)
Csak puhatolózom, tippelgetek. :))
Bekapcsolás után először valami ilyesminek kéne megjelenni:
Aztán valami ehhez hasonló táblázatnak, bár ez néha egyből kiszalad a képből:
Ezután indulna az operációs rendszer. Ha itt áll meg, akkor gondoltam, hogy valószínűleg az oprendszer nem indul. (Az a jobbik eset.)
Ha be tudsz menni a BIOS beállításokhoz, akkor ott pl. ellenőrizheted, hogy jó lemezről akar-e indulni.
"előbb kidobja hogy hova léphetek"
Nem mondom, hogy értem. :) Egy menüvel indul a gép? (Ha BIOS Utility-t is lehet választani, akkor gondolom nem boot menü.. (?))
Valamit mindenképpen indítani kell, és ha csak egy operációs rendszer van a gépen, akkor egy telepítő CD vagy egy live CD tud segíteni. Írtad, hogy CD-t nem olvas, de pendrive-ról is elvileg illene működnie.
A szervízben szerintem a Master Boot Recordot és/vagy a boot sector-okat rakják helyre elsőként (ami elsőként töltődik be indításkor), utána lemez ellenőrzés, és ha nem az a gond, akkor javasolni fognak egy újratelepítést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!