Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan tudok Ramot adni a...

Hogyan tudok Ramot adni a böngészőnek?

Figyelt kérdés
van 4gb memóriám ebből 2gb-ot hogyan lehet csak a böngészőhöz adni? hogyan kell lépésről lépésre beállítani?

#böngésző #RAM #böngésző gyorsítása
2013. dec. 5. 19:17
 1/8 csacsi2 ***** válasza:

A böngészőhöz adni nem lehet, de a beállításaiban adni lehet neki eleget amit használhat!

Melyik böngésző?

Firefocban beírod a címsorba about:config

szűrésbe:browser.cache.memory.capacity

Értékének megadod a méretét Kbyte -ban.

viszont nem érdemes 65536Kbyte -nál (64MB)többet adni, mert nem használja ki.

Nem csak RAM-ba ír a böngésző, hanem dickcache -ba is.

ezt leveheted, ha úgy gondolod túl sok a memóriád (szerintem nem)!

Ennek ajánlott értéke: 76800

browser.cache.disk.capacity

Írd be a címsorba about:cache és megtudod mennyit használ éppen a böngésző és mennyi marad!

Én nem javaslom a 2GB memóriát RAM -ba!

Tehát ha Csak ramot akarsz használni és a böngészőnek 2GB memória hozzáférést biztosítani akkor:

browser.cache.memory.capacity értéke: 2097152

browser.cache.disk.capacity értéke: 0

Ha lassúnak érzed a firefox-ot akkor inkább ajánlom, hogy egyes beállítások megváltoztatásával gyorsítsd fel és ne térj el az ajánlott értékektől (nagyon), mert nem lesz gyorsabb!

Firefox tweak:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__5..

2013. dec. 5. 20:28
 2/8 A kérdező kommentje:
operám van, érezhetően jobb mint a firefox. De hallottam olyat hogy a programot beteszem a memóriába, külön neki adom annak a programnak a 2gb-ot, és villámgyorsan betölti a lapokat. volt egy hapi 16gb memóriája volt, abból 8 gb-ot a böngészőre tett, és szuper gyors lett a böngészője! csak az opera megkapja azt a 2gb-ot, és csak azt használja, sztem ez lehet..
2013. dec. 5. 22:08
 3/8 csacsi2 ***** válasza:
Nem az lesz az. amiről te hallottál (szerintem) hogy a memóriát "merevlemezként" használva gyorsabb az adatátvitel, mint egy HDD-ről.Szóval el lehet különíteni a memória egy részét adattárolásra és ha oda telepítesz egy rendszert akkor gyorsabban betölt.Viszont ehez kevés a memóriád. A programokhoz (globálisan) lehet memóriát rendelni a sajátgép/tulajdonságok/speciális/teljesítmény beállítások speciális fül. A memóriát érdemes a programokhoz rendelni nem a (másik és egyetlen lehetőség) rendszergyorsítóhoz.
2013. dec. 5. 23:02
 4/8 A kérdező kommentje:
tehát az operához kevés a 2gb ram? :(
2013. dec. 6. 07:41
 5/8 A kérdező kommentje:
lényegében az operához akartam rendelni, az oeprát berakni a memóriába, de ezek szerint akkor kevés neki.. Köszönöm a választ!
2013. dec. 6. 07:43
 6/8 csacsi2 ***** válasza:

Be tudod állítani az operában (mindegyiknél u.a. az eljárás) is hogy mennyi legyen ami rendelkezésére áll az advanced részben. ez nem azt jelenti, hogy annyit is fog, csak ha kell ott van!

Advanced tab>"History"

[link]

opera speciális beállítások (hasonló a ff-hoz) opera:about

Ha gondolod kapcsold ki a lemezgyorsítótárat és adj memóriagyorsítótárat neki, így nem a lemezről olvassa a mem,-t ezzel gyorsul, viszont ha elfogy akkor sokkal rosszabb lesz, így érdemes figyelni a memória használatot. Ne feledd a számítógépnek is kell a RAM ill. minden másnak.

2013. dec. 6. 09:40
 7/8 csacsi2 ***** válasza:

Ami még eszembe jutott, áthelyezheted a disk cache-t egy gyorsabb lemezre!Amúgy meg a Ram "merevlemezként" való használatáról itt olvashatsz:

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2013. dec. 6. 12:27
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! :) áttanulmányozom a küldött linkeket :D
2013. dec. 6. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!