Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mit szólsz a miskolci laptopos...

Mit szólsz a miskolci laptoposztáshoz?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok, hogy mi erről a véleményetek. Nem közvélemény kutató vagyok, csak érdekel. Az sem baj, ha kicsit mélyebben mögé láttok a dolognak.

Nekem is van véleményem róla, néhány válasz után le is írom.

2013. nov. 30. 09:05
1 2
 11/11 anonim válasza:
Személy szerint én "beneveztem" a laptoposztásra és kaptam SMS-t, hogy nyertem. Nyáron megkapom a laptopot, utánanéztem, nekem megfelelő lesz a célra. A lényege a dolognak, hogy szerintem ez egy igen jó ötlet, bár azért egyet kell értenem az előttem szólókkal, hogy eredményesebb lenne ha tanulmányi átlaghoz lenne kötve. Nem tartom azt igazságosnak, hogy ameddig egy hátrányos helyzetű, szorgalmas gyerkőc megkapja a laptopot és azt minden erejével a tanulásra fordítja, addig egy semmirekellő suhanc, aki ellógja a fél életét az iskolából, csak úgy néhány papír beadásával hozzájut és kénye-kedve szerint használhatja. Azt fontos tisztázni, hogy laptopot nem mindenki kap. Ha vesszük az előbb leírt esetet, igazságos-e az, hogy egy hátrányos helyzetű, szorgalmas, tanulni vágyó gyermek nem kapja meg a segítséget, ameddig egy - tegyük fel - jó anyagi háttérrel rendelkező, lusta, iskolakerülő megkapja? Szerinte nem. Én szerencsés vagyok. Átlagos, vidéki családból származok. Mindenem megvan, a szüleim megadnak nekem minden tőlük telhetőt. Nem vagyok büszke, beismerem, hogy iszonyat nagy segítség nekem ez a laptop! Miért, ha mindenem megvan? Pontosan azért, mert két évem van még a gimnáziumból. Ezt a két évet én tömény tanulásra akarom fordítani, és itthon egy 9 éves asztali gép van, mondanom sem kell, számtalanszor lett újratelepítve és már elég rozogán üzemel. Én pont emiatt nagyon örültem a hírnek. De ha arról lenne szó, hogy át kéne adnom valaki olyannak, akinek nem adatik meg semmilyen internetes-gépes hozzáférés otthon, szó nélkül megtenném! Ez a nem mindegy.
2014. máj. 27. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!