Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » 550W-os táp megfelelő a mai...

550W-os táp megfelelő a mai konfigokba?

Figyelt kérdés
nem tudok konkrétumokat mondani miből mi lesz még, most tervezgetek egy nagy csereberét mindenből csak a videókártyám marad (GTX 650Ti Boost) e köré fogok építkezni olyan 100 ezer ftból, kérdés hogy egy mai átlag konfignak középkategóriának elég az 550Wos táp?
2013. nov. 18. 23:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
[link] Ezt ajánlanám! HKC felejtsd el!
2013. nov. 19. 00:24
 12/17 anonim ***** válasza:
400W még ma is sok mindenre elég, ha normális minőségű tápokról van szó. Mondjuk nem sok embernek van szüksége egy XFX Pro 450W vagy egy Cooler Master GX450W egységnél sem. Nyilván ezek nem 8 ezer forintos cuccok, de a közelükbe sem ér egy vacak HKC 550-es. Az Én gépemet is egy minőségi belsővel felvértezett 450W-s egység hajtja és meg se kottyan neki a tuningolt FX-6300 és 7850 kártya, ezek mellett 3 vinyó+ssd, három rendszerventi, diszkrét hangkártya stb. Fogyasztásmérőm szerint az egész vas a konnektorból kivesz 240W teljesítményt játékok alatt és 290W-t kér max GPU+CPU terhelésnél (szintetikus tesztekkel egyzserre terhelve a két fő fogyasztót). A tápegységnek ugye ennél is kevesebbet kell az alkatrészek felé leadnia, mert a konnektoros mérésben már benne van a tápegység vesztesége is. Szóval egy minőségi 450W-s egység közel 400W körül képes leadni 12V ágon és ez már egyre gyakoribb a komolyabb tápoknál, hogy nincs ketté osztva azaz nincsenek ágankénti limitek a 12V ágon. Ebbe a 400W-ba belefér egy nagyobb étvágyú proci (legyen ez egy FX-8320 a maga 125W TDP-jével) és ez mellé mondjuk simán befér egy HD7950 videokártya is és még marad egy kis biztonsági tartalék is. Egy valódi 550W-s minőségi táp inkább felső kategóriás hardverekhez kell illetve komolyabb tuningra is jól jöhet. Az ennél erősebb tápok meg akkor jöhetnek szóba, ha több nagy teljesítményű videokártyát szeretne valaki a rendszerébe (ne adj Isten még azokat is tuningolná).
2013. nov. 19. 00:26
 13/17 anonim ***** válasza:

Sztem ez jobb, mint a Hexa 500W:

[link]

2013. nov. 19. 00:30
 14/17 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget azt hiszem akkor ennél maradok [link] ami majd alaplap-proci-ram csere lesz benne arra olyan 100 ezres keret lesz és marad ez VGA ami a kérdésben, illetve hátul van egy 9 centis rendszerhűtőm ezeket még ezek szerint bőven ki kell hajtania az 500asnak
2013. nov. 19. 00:37
 15/17 anonim ***** válasza:
Az XFX Pro 450W a legfontosabb 12V ágon ugyanannyit bír, mint a Hexa 500W azaz lényegében a Hexa nem erősebb....sőt az XFX esetében a 12V ág nincs felbontva, míg a Hexa esetében van 18A ágankénti limit azaz 216W. Az XFX-re ráadásul 5 év gari jár és minőségi Sea Sonic belsővel bír. Igaz a Hexa 500 sem rossz táp, de az XFX jobb és nem sokkal drágább.
2013. nov. 19. 00:54
 16/17 anonim ***** válasza:
FSP márka magában garancia! Pcx-be meg különösen jó árak vannak.3 gépet csak onnan raktam össze eddig.
2013. nov. 19. 00:57
 17/17 anonim ***** válasza:
A Sea Sonic még nagyobb garancia. Anno az XFX Pro volt PCX-en is, de most direkt megnéztem és nem láttam. Amúgy nekem is 450W-s Sea Sonic beles tápom van és 5 év garit adtak rá...most 5 éves és hangja sincs...és kifogástalanul viszi az FX-6300 és 7850 kombómat alapfeszes OC-val mindkét hardveren. Mint írtam nem rossz az FSP, de az igazán jó tápjai a márkának nem a Hexában merül ki, sőt azok a legolcsóbbak....ha ütős FSP kell, akkor ott az Aurum (ja az már drága).
2013. nov. 19. 01:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!