Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért állítják azt már egyre...

Miért állítják azt már egyre többen, hogy "szerintem a free to play és a mikrotranzakcióké a jövő"?

Figyelt kérdés
Miért ez a jövő? A feliratkozással, vagy tagsági díjjal(subscription) nem jobban tudnak kaszálni?
2013. nov. 16. 23:39
 1/6 anonim ***** válasza:

feliratkozás alatt szerintem másra gondolsz mint amire én arra nem mondok ezért semmit.

azért állítják, mert ami free to play az annyival nagyobb tömeget vonz hogy ha még csak egy része vesz csak alkalmanként valami extra dolgot még az is többet hoz mint a tagsági díjas nemtom mik. valószínűleg így van már most is. mármint nemtom, de elképzelhetőnek tartom. miért mondják, mert így gondolják:D reális gondolat...

persze ha már van valami fanatikus tábor az fizet előre de egyébként senki nem fizet előre, de azt fel kell építeni. pl free to play hosszú beetetéssel.

2013. nov. 16. 23:44
 2/6 A kérdező kommentje:
Feliratkozás alatt azt értettem, mint angolul a subscriptiont mint pl ami World of Warcraft nál is van, csak azért írtam azt, mert hirtelen nem tudtam hogy fordítsam le ezért írtam másképp utána, majd angolul is.
2013. nov. 16. 23:48
 3/6 anonim ***** válasza:

Subscription = előfizetés.

A WoW-on kívül egyik induló MMO játéknak sem lett komoly előfizetői tábora. Pedig nagy reményekkel indult a Lineage 2, majd az Aion, a LOTRO, az SWTOR, a Tera, meg mások is. De nem sokan váltottak, nem sok új embert sikerült megnyerni. Főleg mert kb ugyanannyi volt a havidíjuk, mint a WOW-nak. Viszont közben meg indultak egyszerű F2P-k, amikben ingyen játszhatsz, bárhová eljuthatsz, ám ha valami extrát akarsz, azt pénzért veheted meg. És ezek jobban megéltek. Persze ezek azért többnyire kevésbé jól összerakott játékok voltak (Runescape, vagy mostanában a WoT). Így aztán szép lassan leépült minden a WoW-on kívül. A korábban fizetősek amúgy úgy lettek F2P-k, hogy azok azért előnyben vannak, akik korábban fizettek a játékért, pl nagyobb táskahely.

A WoW-nál is felmerül időnként az F2P, de egyelőre nem tervezik azzá tenni. Pedig a mikrotranzakciókat (petek, mountok) részben megvalósították, részben tervezik bővíteni. Sokat esett amúgy a WoW előfizetőinek a száma, volt 11 millió körül is, most 9 alatt van. Nem mindenki szerint cukik a pandák...

2013. nov. 17. 00:06
 4/6 A kérdező kommentje:

"Nem mindenki szerint cukik a pandák..."

Nem bizony, de a Death Knightokat is sokan rühellik. Tudniillik a Wrath of the Lich King megjelenése után kezdett csökkenni az előfizetők tábora.

2013. nov. 17. 00:11
 5/6 A kérdező kommentje:
Viszont a League of Legends meg World of Tanks nak mégis több játékosa van mint a WoW nak, szóval nem lehet mondani, hogy "Így aztán szép lassan leépült minden a WoW-on kívül."
2013. nov. 17. 00:13
 6/6 anonim ***** válasza:

Ott a havidíjas játékokra gondoltam, azok épültek le. Max 1-2 millió előfizetőjük volt.

2010 végefelé, még a Cata megjelenése előtt volt a legtöbb előfizető, szóval a DK-t azért inkább csípték a játékosok.

2013. nov. 17. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!