4K felbontás, ki tud róla valamit?
Figyelt kérdés
Láttam egy prezentációt, ahol a Tegra 4 mobilprocesszor teljesítményét mutatták be. Azt hiszem az nVidia Shield androidos konzol kapcsán, hogy ez az első mobil eszköz, ami 4K felbontást tud kezelni. Jelenleg az 1920x1080-as felbontás a legelterjettebb, mikor lesz értelme ezt a nagy felbontást használni?2013. jan. 11. 18:35
2/5 anonim válasza:
Ha lesz hozzá tartalom. Illetve gondolj bele, a nagy többség még ha HD-ban is tölti le a filmeket az mind tömörítve van(elég ritka aki letölt 50 gigát, hogy teljes minőségben nézhessen meg egy filmet), sőt van aki még az xvidnél van leragadva. De ez Magyarország.
3/5 A kérdező kommentje:
Én letöltöm a HD tartalmakat, igaz én is "csak" tömörítve, de aki egyszer beleízlel az ilyen minőségbe az nem akarja már lejjebb adni! Mondjuk addig én sem töltöttem ameddig 8Mbit-es internetem volt, most hogy 50 van helyette, így már bátrabban töltögetek komolyabb felbontású filmeket!
2013. jan. 11. 18:47
4/5 anonim válasza:
4K felbontás az a HD felbontás kétszerese. 4096×2160, 8 megapixel. Hivatalosa nevén UHD (Ultra Hight Definition). Jelenleg még nincs értelme, csak koncepció hogy ilyet is tudnak. Amúgy a CES-en már 8K-s TV-t is bemutattak.
5/5 A kérdező kommentje:
Néha-néha azért belegondolok, milyen felbontáson fogunk filmezni, a legjobb minőségben 10 év múlva, lesz-e valami határa annak, amit már nincs értelme túllépni, mert az emberi szem esetleg már nem érzékeli a különbséget!
2013. jan. 11. 18:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!