Az mért van hogy egy AMD 2800+ os proci csak 1.60 mhz használ fel a 2800 mhz böl? és ezt ma halotam hogy hgaveromtol hogy az amd proci meg felezni és ne AMD vegyek! Ezt nem értem miért felezni meg valaki?

Félreértésben vagytok. Az az athlon 64 ami 2800+ jelölésű annak a valós órajele 1600MHz. Azért kapta ezt a jelölést mert az 1600MHz-es sebességével egy 2800MHz-es, hasonló kategóriájú (és évjáratú) intellel ér fel a teljesítménye.
Az fm2-es prociknál nincs ilyen piárfogás az órajelekkel kapcsolatban.

Nem megfelezi, hanem alapvetően a 2800+ csak egy számozás, mellette általában feltüntetik az órajelet, ami viszont csak 1.60MHz.
Bár ezeknél a régi processzoroknál volt hogy az órajelet sem adták meg, csak a relatív teljesítményt jelölő xxxx+ nevet.

"hasonló kategóriájú (és évjáratú) intellel ér fel a teljesítménye"
Mondjuk erről azt olvastam, hogy kezdetben az Athlon XP-k kapták ezt az elnevezést, az alapján hogy melyik korábbi Athlon processzorral érnek fel.
Bár anno mi is mindig így néztük hogy 3000+ = 3GHz intel, szóval a reklámfogás végülis működött.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!