Melyik teljesít jobban?
Nos az a helyzet hogy egy 500GB-os samsung HDD-m megadta magát és azon volt mindenem és semmit nem tudok most kezdeni vele, ugyanis kékhalállal indul a gép, de hallom a HDD-n hogy az már kattog, (igen nem hazudok KATTOG) akkor amikor benyomom a bekapcsgombot.....
A fő kérdésem az lenne hogy a HDD vagy az SSD bírja jobban a hosszútávú használatot, és hogy melyik az amelyik jobban rongálódik ha sok adatot írok rá és utánna törlök le róla?
Vagy esetleg vegyek egy 60GB-os SSD-t és arra a legfontosabbakat tegyem rá meg vegyek még pluszba egy ,másik 500GB-os HDD és arra a kevésbé fontos cuccokat tegyem rá? (Csak a játékokat meg kevésbé fontos alkalmazásokat)
Első sorban amiatt kellene mert ha a következő HDD is meghal 7,5 év után (bár ahogy a mai világban ismerem a dolgok életkorát lehet annyit nem ér majd meg) akkor még az SSD-ről az op. rendszert beolvassa és még ha menthető lenne a dolog akkor menteném róla a fontos cuccokat.
És ha lehet akkor akik tapasztaltak akkor legyenek olyan szívesek és linkeljenek vagy mondjanak nekem SSD-t ha azt ajánlják, ugyanis a HDD az biztos lesz.
Előre is köszönöm a válaszokat!
HDD-ből Sata3-ast vegyél, gyors és megbízható.
SSD jó, ha van. Operációs rendszert rakunk rá és észrevehetően gyorsabban tölt be, mint ha winyón lenne.
Oprendszer mellett egyéb programokat érdemes még rárakni, esetleg, ha még fér, akkor 1-2 olyan játékot, aminek "nagyobbak az igényei" és a pályák közti töltés is gyorsabb lesz.
Előreláthatólag nem tudom megmondani, h ha veszel egy SSD-t meddig fogja bírni, de pár évig biztos nem lesz vele gondod, és megéri az árát.
20k-ért van már 120GB-os Kingston is. De oprendszernek elég egy 60-as is szerintem simán.
ha annyira fontos a biztonság, akkor vezsel 2x500gb hdd-t és raid 1-be kötöd(mind a 2 winyón ugyanaz lesz(automatikus)), ehhez lehet kell egy raid kártya is.
Ha ez bonyolult lenne számodra.
Ugyanez megoldható úgy hogy: 2x500gb hdd, de simán csak bekötni, és ami fontos mind a 2-re kézzel rámásolni.
Köszöntem a válaszokat
Lenne még egy olyan hogy néztem egy 3,5 colos Seagate 320GB-os 16 MB cache sata3-as merevlemezt 12.200ért és hogy az jó-e?
(És egy mellek kérdés: Mi a különbség a 2,5 colos és a 3,5 colos között? Tehát hogy esetleg az egyik kicsivel gyórsabb vagy ilyenek) Erre is előre köszönöm a kedves válaszokat!
Ne vedd meg, 13-ért van 1TB-os is:)
Különbség pedig, hogy a 2,5 hüvelykes gyorsabb, mint a 3,5 hüvelykes merevlemez.
Ezek a hüvelykek a méretre utalnak, kb ennyi a különbség köztük.
Ha van egy kis pénzed akkor beszerezhetsz 10k-ért egy 60-as SSD-t is, nem bánod meg, sokkal gyorsabb lesz a rendszered tőle.
Köszi de 1 TBos azért nem kell mert ha eddig jól számolta akkor csak 240 GB tárhely kell a cuccoknak a többi meg videózásnak kell majd.
SSD-ben pedig a 120 GB-os azért kéne mert Két partíciót akarok csinálni (egy XP és egy Win 7 ultimate 64 bit) és akkor majd vidiszerkesztő vidifelvevő meg a két op.rendszer mennne rá és az XP-nek meg a Win 7 ultimate 64 bitesnek nem elég a 60 GB-os ha még mellette ott van a szerkesztő a felvevő és még pár alap olyen progi ami fontos lenne
De azért köszi a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!