Az emaileknél lehet beállítani, hogy lássuk mikor elolvasták öket?
Elvileg ezt sehol nem lehet beállítani, ugyanis nem egészen etikus a dolog, a címzettnek ugyanis a tudtán kívül történik az egész. Pl Gmail nem is támogatja. Persze vannak külső módszerek amikkel azonban el lehet érni ezt a dolgot, de mondom, NEM ETIKUS. (Lehet, hogy nem is legális, de ebben nem vagyok biztos)
Inkább kérdezd meg tőle, hogy "Hallod, lehet, hogy rossz az e-mailem, megkaptad a múltkori üzenetemet?" :D
Chrome böngésző és gmail- es fiók kell hozzá.
Nem értem mi nem etikus abban,hogy látnám elolvasták e az emailemet.Sms nél is lehet......
Ráadásul egy biztosítóhoz írt emailröl lenne szó.
Itt nem arról van szó, hogy etikus-e vagy sem. A dolog technikai eredetű.
Az e-mailezés protokolljai (POP3, IMAP, SMTP) nem támogatják az efajta visszajelzést. Ez technikailag érthető, hiszen e-mail szolgáltatóból rengeteg van, ebből logikusan következik, hogy rengeteg szerver van, ami tárolja a beérkezett leveleket, és technikailag ennél fogva (mivel nincs egyetlen központi szerver) nehéz lenne visszajelzéseket küldözgetni.(Tudniillik, mivel nem egy központosított rendszerről van szó, még ha létezne is ilyen, adott szolgáltató dönthetne úgy, hogy márpedig az ő szervere nem fog visszaküldözgetni olvasási visszajelzéseket.) További probléma, hogy ha POP3-mal éri el a leveleket, akkor az, hogy a szerverről letöltötte, az még nem jelenti azt, hogy el is olvasta.
Persze, próbáltak rá megoldást találni, lehet kérni az e-mailekhez visszajelzést. Viszont ez csak akkor működik, ha a fogadó fél jóváhagyja. Továbbá bizonyos webfelületeken nem működik. (Ez például szerintem egy nagy hiányossága a gmailnek.)
Megjegyzés: ettől függetlenül elviekben bizonyos szolgáltatók implementálhatnak extra funkciókat, amiket a többi levelezőrendszer nem tud, viszont az csak akkor működne, ha a címzettnek is annál a szolgáltatónál van postafiókja. Az AOL-nál régebben (nem tudom, hogy most lehet-e) vissza lehetett vonni az elküldött e-maileket, amennyiben a címzett azt még nem olvasta el. Persze, ez is csak akkor működik, ha a címzett is AOL-os.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!