Mi lehet az oka annak, hogy a nyomtatóm így nyomtat. Pár napja cseréltem ki az összes patront, és ez lett az eredmény. Eddig semmi baj nem volt vele. Canon ip 4950.
Ugyanazt a típust vetted bele, amit korábban? Nem utántöltött? Sokáig állt használatlanul ez előtt? Mert esetleg beszáradhatott valamelyik színnél a fúvókája. Mintha a sárga meg a fekete hiányozna.
2013. okt. 29. 07:43
2/8 A kérdező kommentje:
Igen ugyanazt a tipust vettem bele, -igaz utángyártott-, de nem ez volt az első csere már. Eddig soha nem volt gond. A fúvóka tisztítást is elvégeztem már, ott a kék színmintát nyomtatja csíkosan. Az elképzelhető, - hogy hiába tisztítom a fúvókát meg, normál és alapos tisztítással is, akkor sem jó,-hogy maga a kék patron nem jó akkor? mert érdekes módon egy másik képnél az eredetileg kéknek látszó részt rózsaszínre nyomtatta, és nem csak így vonalakban mint a feltett képnél, hanem az egészet.
2013. okt. 29. 07:54
3/8 anonim válasza:
Azért kérdeztem, hogy sokáig állt-e előtte használatlanul. Nekem úgy tűnik, mintha a sárga sem jönni ki belőle. Sajna ha esetleg beszáradt, nem elég az automatikus tisztítás, ki kell venni a nyomtatófejet és nagyon óvatosan, oldószerrel, valami nem szöszölős szövettel (pl. én szemüvegtörlőből vágtam darabot) és azzal megpróbálni kitisztítani. Amúgy chipesek a patronok? Mert nekem az egyik nyomtatóm pl. hol szereti az utángyártottat, hol nem.
2013. okt. 29. 08:12
4/8 A kérdező kommentje:
Előtte 2 nappal még nyomtattam vele a szomszédnak egy rakat fotót, semmi gond nem volt. 2 napig állt utána, és akkor akartam de kifogyott valamelyik szín belőle. Aztán másnap az összes patront kicseréltem. Ugyanúgy mint eddig. Chip nélküliek voltak, az első eredeti patronon levő chippet raktam át, a megfelelőt a megfelelőre, és akkor utána kezdte el ez csinálni. Biztos nagyon láma vagyok, de a nyomtatófejen mit értesz? A nyomtatóban van, vagy a patronon? -kéretik nem kinevetni ezért a semmi kérdésért- Ha a nyomtatóban azt tudod esetleg hogy hogyan kell kivenni?
2013. okt. 29. 08:46
5/8 anonim válasza:
Dehogy vagy láma :-D Lehet, hogy inkább ezt a chip átszerelést nem csípi a nyomtató? Ha előtte nyomtattál, akkor nem száradt be, szóval ne is piszkáld akkor a fejet, mert azt csak tényleg legvégső esetben, beszáradás esetén érdemes. Amúgy azt értem alatta, hogy amikor felnyitod a tetejét, jön -megy jobbra-balra az a test, amibe bele helyezed a patronokat, majd beáll középre. Annak az oldalán van egy kar, amit ha lebillentesz, az egész fejet ki tudod emelni, de tényleg inkább hagyd. Szóval nem tudok másra gondolni, ha előtte jó volt, mint hogy most nem eredetit vettél.
2013. okt. 29. 09:19
6/8 A kérdező kommentje:
Egy gyors chip csere után a következőre lettem figyelmes: mivel az 5 patront egyszerre cseréltem ki, sokat próbáltam utána hogy miért úgy nyomtat ahogy nyomtat, amikor kivettem a patronokat a pink, a sárga már majdnem üres volt, a kékben pedig még mindig ott volt a tinta. A csere után újra próbáltam nyomtatni. Az eredmény itt látható:
tehát a kék színnek nyoma se nincs, olyan mintha a tinta nem folyna át a szivacsos felébe a patronnak.
Azt hiszem megyek venni egy új garnitúra patront....
Köszönöm az eddigi válaszokat, ment a zöld kéz.
De azért kíváncsi lennék arra hogy ez után a két kép után mi a véleményed?
2013. okt. 29. 12:14
7/8 A kérdező kommentje:
Még annyit, a nyomtatóban egyszer volt eredeti patron, amikor megvettem az egészet. Utána már csak utángyártott volt benne, az eredeti chipjével. Most nem kaptam csak chippes patront arról cseréltem le a chippet az eredetikre, és azt raktam most vissza.
2013. okt. 29. 12:16
8/8 anonim válasza:
Igen, a kékkel lesz a baj. Esetleg próbáld meg első körben ,hogy csak az helyett veszel másikat, és ha akkor sem jó, akkor az egész sor cserés, de akkor ne ebből a fajtából.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!