Előnyei: semmi
Hátrányai: már nem frissítik
előnye ?
régen sok volt ma már kevesebb, talán a gépigénye az előnye egy windows 7-hez képest.
ami viszonyt nagy hátrány, megszűnt rá a támogatás így sebezhetővé válik..
Előny: 10+ éves gép is használható vele valamennyire.
Hátrány: Van már újabb, kiforrottabb, naprakészebb, biztonságosabb rendszer.
Előnye van, nem zabál annyi memóriát, sok old-school gamer nagyon szereti értem itt pl.: a cod 2.
Hátránya az igen sok van MÁR. Mai programok már szinte nem is kompatibilisek vele.
Mindig attól függ kinek a szempontjából nézzük.
Ha egy átlag otthoni felhasználó szemszögéből, akinek nem ezer éves csotrogány gépe van, azoknál csak hátránya van az XP -nek. Támogatás megszűnése, ami miatt egyre több szoftver nem fog rajta működni, és kevésbé lesz biztonságos is. Többek közt DirectX 10 és 11 támogatás hiánya, 4 GB-nál több RAM támogatás hiánya, és tisztességes multi core processzor támogatás hiánya miatt, nem hajtja ki kellően a korszerű vasakat. Ami hatalmas hátrány. És még akkor ott van a tény, hogy nem a legszebb a kinézete. És még sorolhatnám.
Ha viszont egy komoly mérnök vagy könyvelő iroda szempontjából nézzük, aki szigorúan munkára használja a gépét. Azoknak gyakran csak átok a változás. Így csak az XP előnyei kerülnek túlsúlyba. Mert vagy nincs lehetőségük vagy nincs pénzük új szoftvert fejlesztetni/vásárolni, ami kompatibilis lenne az új Windows csodákkal. És itt akár több tízmilliós szoftverköltségről is szó lehet.
Előttem levő: És szerinted miért? Nem, nem azért, mert hülyék. Aki ezt gondolja, az a hülye. Hanem mert szeretik! Miért? Miért ne? Kinek a pop, kinek a metál.. gondolod, hogy bármelyik is hülye emiatt? Nem. Csak mások vagyunk, más igényekkel, ízléssel, szokásokkal.
Nem írom le, mert sok van. Sok előnye és hátránya az XP-nek és az újabb windowsoknak is. Én pl. a 10-et fel nem tenném, egyszerűen borzalmasan rossz. Mindenki maga kell eldöntse, neki melyik tetszik. A biztonság duma egy hülyeség. Mindenki úgy emlegeti, mintha bármi bajod történhetne, ha XP-t használsz. Elmondom, hogy NEKED bármi bajod történhet, ha csak kimész az utcára, és közvetlen állandó életveszélyben vagy, ha autóban ülsz. ehhez képest röhejes, hogy valaki egy frisítésekkel már nem támogatott OS miatt aggódik. Én évek óta használom az XP-t, és soha semmi bajom nem lett miatta. Akkor?
Szerencsére röviden is le jellemezhetem, hogy milyen az XP és milyen a többi windows. Íme:
XP :)
7 :|
8 wtf
8.1 :(
10 ≣:O
Számomra ilyenek ;) Nemsoká én is váltok, Win7 lesz - nég sok-sok évig. Az legalább egy igazi Windows. A 8-cal egy másik korszak jött el, én már nem Windowsnak nevezném ezeket. Hiszen mit keresne egy Windowsban, azaz egy desktop OS-ben a csempe, a bedrótózott M$ webshop, az xbox támogatás? A felhasználóról minden létező adat továbbítása a M$ felhő szerverébe? Ez már valami más, Windowsnak álcázva. A Windows a 7-tel megszűnt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!