Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Linux előnyei-hátrányai...

Linux előnyei-hátrányai Windows 7-tel szemben?

Figyelt kérdés

Helló!

Mik a Linux előnyei-hátrányai Windows 7-tel szemben?

Azért is érdekelne,mert a közeljövőben készülök egy laptopot venni,és arra alapból Linux van telepítve.Vajon érdemes rajtahagyni,vagypedig töröljem le és rakjam fel a Win7-et

MIÉRT?ELŐNYÖK-HÁTRÁNYOK?köszönöm a válaszokat előre is.

2012. jan. 22. 20:50
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

egy amatőr véleménye:

windows használók hozzá vannak szoktatva már a gondolkodás nélküli pc használathoz,nos a linux nem ilyen,nem árt egy kis ész a használatához,de abszolút stabil nem fagy le,nincs vírus,teljesen testre szabható az utolós sarkáig,elrendezését,kinézetét abszolút te határozod meg, és ami a legjobb rengeteg program van hozzá ingyen,mivel nyílt forráskódú ezért az egész galaxis fejleszti :D

hátrrányait nem igazán tudom sorolni,talán annyit hogy a windows programok és játékok csak egy "tolmács program" segítségével működnek,de én azt se használom mivel linuxra is megvannak a jó kis programok csak más néven,más készítésével.

2012. jan. 22. 20:58
 2/10 legendavagyok01 ***** válasza:
100%

Ez azért annál bonyolultabb, mint hogy néhány mondatban válaszolni lehessen rá (az sem mindegy mi lesz rárakva, általában nem árt egy szimpatikus disztról újra rárakni).

Attól függ, mire akarod használni. Internetre, film és zene lejátszásra, irodai munkára tökéletesen megteszi, mindenre van jó alternatíva windóz-hoz képest, kvázi ingyen és jogtisztán.

Amíg nem írod le, mire lesz konkrétan használva, addig komolyabban nem lehet mit mondani.

A közhiedelemmel ellentétben sok kellemes meglepetés érheti az embert. Pl. egy olyan régi nyomtatóra, amit egyszerűen nem lehetett windows 7-tel összehozni, ubuntu 11.04 csatlakoztatás után 20 mp-cel annyit mondott, oké nyomtassál... :)

2012. jan. 22. 21:02
 3/10 anonim ***** válasza:

előző vagyok,ja meg nincsenek benne bugok,programok telepítése törlése után nem marad semmi szemét,regfájlok,töredezettség mentesíteni se kell,nem sok karbantartást igényel.

én kis szutyok intel pentium gépem nem mai darab,így sikerült berendeznem az én kis ubuntu 10.10esem.

[link]

2012. jan. 22. 21:03
 4/10 legendavagyok01 ***** válasza:

[link]

Ez meg az ősrégi Fujitsu-Siemens notim, amiről most írok. Ubi 11.04, elején közölte, hogy unity esélytelen, de ide nem is kell. :)

Látom szeretjük a sárga cetliket...

2012. jan. 22. 21:16
 5/10 anonim ***** válasza:
hehe de a clearweathert se vetjük meg...
2012. jan. 22. 21:35
 6/10 A kérdező kommentje:

Nagyon bejön ez a kinézet és ezek az asztalrendezgetések.

leginkább iskolai használatra,meg egy kis szórakozásra használnám:internet,zene,filmek,dokumentumok tárolása,rendezgetések,szerkesztése,és 1-2 játékra (pl WoW)

és fontos lenne a gyors kezelés,a wifi meg mégfontosabb.

az akadályoz meg már csak,hogy nem tudom kezelni.

2012. jan. 22. 21:51
 7/10 legendavagyok01 ***** válasza:

A játékokon kívűl minden leírt feladat nagyon egyszerűen megoldható, hiszen az oprendszer része (az irodai csomag is). A win-es játékokat lehet Wine alatt futtatni, a wow-telepítéséhez is van leírás, bár ez azért elsőre okozhat problémát a linux-szal most ismerkedőknek.

Egyébként felrakhatsz 2 oprendszert is, vagy esetleg live cd-vel ismerkedsz telepítés nélkül, de ha van egy pendrive-od, arról is futtathatod, ráadásul a beállítások, telepített alkalmazások is megmaradnak a pendrive-on.

2012. jan. 22. 22:06
 8/10 anonim ***** válasza:

A Linux-nak egyszerűen annyi előnye van hogy ingyenes és bármilyen területen is akarod használni,találhatsz rá ingyenes programokat.Persze az más kérdés hogy ez sok embernek nem számít,mert úgy is torrent-ről szedi le a Windows-t is.

És persze alacsonyabb a fenyegetések száma és stabilabb is,gyorsabb is.

A hátránya hogy sok eszköz nem működik megfelelően vele,szóval ha Linux-ot használsz és a jövőben bármilyen eszközt is szeretnél venni mint nyomtató,rooter..stb körültekintően kell tenned,mert sok eszköz nem vagy csak sok macera árán képes működni Linux-on.És játékok terén fényévekkel le van maradva.Igaz Wine-al lehet sok Windows játékot futtatni,van amit tökéletesen de a legtöbb esetben hagy némi kívánni valót maga után ha egyáltalán elindul az adott játék.

Szerintem a legjobb ha adsz neki egy esélyt és kipróbálod,használod egy ideig a Linux-ot akár több disztrót is kipróbálsz.És a tapasztalatok alapján eldöntöd hogy megtartod,megfelel-e neked vagy felrakod a Windows-t.

2012. jan. 24. 01:38
 9/10 P.Gy. válasza:
0%
Ab Win 7 Gyorsabb és nem fagy le.Ezzel szemben az Ubuntura nincs rendes böngésző[Internet Explorer 9],Média Lejátszó
2012. febr. 4. 19:16
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
tegnap 19:16 te mindenképp hülye vagy
2012. febr. 5. 00:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!