Kiwi Linux Ubuntu - mit kell tudni a használatáról?
Gépünkre Windows 7 után most a Kiwi Linux lett telepítve, mert egy makacs vírust kaptunk. Azt mondta a programozó, felejtsük el a Windowst.
A gyerekeim sajnálják, mert nem futnak rajta az eddigi játékok. Nekem a rendszer kicsit lassúnak tűnik, és azt sem tudom, miért jobb ez, mint a windows. Erre is kell rendszerkarbantartó, tisztító, vírusirtó, mert a neten ilyesmit nem találtam?
Laptopról van szó, nem asztali gépről, azt mondta a szakember, hogy nem tudta kiszedni teljesen a vírust pl. a processzorból, így ha Windows-t telepítünk fel, újból vírusos lesz.
Valaki írna nekem erről a rendszerről, hogyan használjuk?
Kell-e rendszerkarbantartó?
Miért olyan lassú?(pl.bejelentkezéskor)
A gyerekeim kedvenc játékai nem mennek rajta (pl. Minecraft, World of Tanks), nincs más megoldás?
Én azt javaslom, hogy partícionáljátok szét a lemezt, hogy rámenjen a Linux disztró és a Win7 is. A Linux-szal internetezzetek, a Winnel meg mehetnek a játékok, de azért rakjatok a Winre egy normális védelmet.
A programozónak részben igaza van, de azért nem kell rögtön kihajítani a Windows-t, pláne ha bizonyos progik csak azon futnak.
Itt egy cikk a témában,de nekem az nem világos ha a proci vírusos (csak intelre vonatkozik amd-re nem)és törölhetetlen,a cikk szerint felfedezhetetlen akkor az a bizonyos szakember hogy fedezte fel és azzal hogy Win helyett linuxot telepít rá attól még a vírus ugyan úgy munkálkodik.Én visszaraknám a windowst és ha a teljasítményben vagy bármi másban hátrányosan működne akko elgondolkodnék egy AMD procis gép használatán. A Linux rendszerhez is van rendszerkarbantartó és vírusírtó progi én felszoktam rakni a szoftverközpontból ezek tökéletesek,csak a win után linuxot használni egyenlő az idegbaj beszerzésével nekem sokszor túl kombináltnak tünik a megszokott win után.
Ezt a vírust kaptuk be, nem sikerült semmilyen módon kinyírni, mindent törölni kellett, pedig két vírusirtónk is fent volt.
Minecraft telepítése:
Zöltsd le a javat
Töltsd le a Minecraftot
Minecraft --> jobb klikk --> a jogosultságoknál tedd futtathatóvá
Ismét jobb klikk a Minecraftra és a java-val futtasd
Nekem így működik Ubuntun.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!