A Backtrack Ubuntu alapú (és nem Debian)? Könnyebb telepíteni?
A Wikipédián az van, hogy a backtrack debián alapú.
( [link]
És találtam egy képet, amit (én!) úgy értelmeztem, hogy az Ubuntu telepítése könnyebb mint a Debiané(kép: [link] )
Én igazából egy kicsit félek ettől a telepítéstől, mert csak egy kis Ubit telepítettem Win mellé, és nem akarom, hogy most a gépem elszaródjon.
Előre is köszi a válaszokat:)!
Egy oprendszer teszt telepítésétől nem száll el a gép, mivel a partíciókat letörölheted.
Linux világában 2 nagy fa van: RedHet és Debian. Ergó minden ebből a kettőből tud kinőni. Amiről te beszélsz az disztribúció. Létezik Ubuntu disztribúció és ezek szerint Backtrack is. Ezekben az a különbség hogy miket tesznek bele. A kernel és a bash shell ugyan az, így ha terminált használsz Debian, Ubuntu vagy Backtrack alatt akkor csak annyit vennél észre, hogy más-más csomagot telepítettek rájuk alapból, amit a "$ sudo apt-get install <csomagnév>" parancsal feltudod tenni ha nincs.
Azaz megtudod csinálni, hogy pl.: Debian alá teszel GNOME3-mat, és kapsz egy Ubuntu kinézetű Debiant. Fordítva dettó. Ubunturól leveszed a grafikus felületet és felteszel egy másikat...
Telepítésnél ugyanazok kellenek mint minden másnál is. EXT4 és SWAP.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!