Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy tudnám összekötni a...

Hogy tudnám összekötni a házimozirendszeremet, a tv-vel meg a műholdvevővel? Milyen kábel kell hozzá?

Figyelt kérdés
2013. okt. 16. 11:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ezzel semmit nem mondtál el. Milyen tv, milyen beltéri, milyen házimozi, akkor el lehet indulni valahonnan.
2013. okt. 16. 11:09
 2/12 anonim ***** válasza:
A kimerítő, minden részletre kiterjedő, hiperrészletes leírásod alapján a válaszom: Olyan kábellel, amilyen csatlakozó van rajtuk.
2013. okt. 16. 12:56
 3/12 A kérdező kommentje:

Jót röhögtem a válaszokon :))

De komolyra fordítva a szót:

A tv samsung lcd, ami össze van kötve a műholdvevő beltérijével.

A napokban kaptam ajándékba egy samsung házimozit, amit össze szeretnék kötni a tv-vel és a műholdvevővel.

A házimozin van audio és video bemenet, illetve hdmi csatlakozó is.

A tv-n is megvannak ezek a bemenetek.

A műholdvevő beltérijén nincs HDMI, de a többi luk megvan.

A tv és a műholdvevő úgy van összekötve, hogy a tv-be megy egy piros-sárga-fehér színű kábel, a műholdvevőbe meg az a százlábú scart csatlakozó, ha jól tudom.

2013. okt. 16. 13:10
 4/12 A kérdező kommentje:

Természetesen úgy szeretném, hogy a műholdas adás és a tv nézésekor is legyen hang a házimozin.

Nem tudom, mire van szükség.

Optikai kábelre, HDMI-re, esetleg mindkettőre?

2013. okt. 16. 13:13
 5/12 anonim ***** válasza:

"Optikai kábelre"

Miért, van az vmelyiken is?

Nemazé', hogy kukacoskodjak, de ez még így is kevés.

Mivel nemvok ott, ezért a készülékek pontos típusa kellene (a samsung lcd/házimozi leírás enyhén szólva is lófütyi), de még jobb lenne, ha vna link a leírásukhoz + egy kép hátlapjukhoz (amit legalább te már kiguglizol, hogy ne nekem kelljen - talán az megy), mert így látatlanban nem fogok találgatni, amiről aztán kiderül, hogy mégsem...

Tvje, házimozija, beltérije válogatja, hogy mi a felszereltség, úgyhogy látnom kellene, hogy összerakjam a cuccot, és tudjak segíteni.

2013. okt. 16. 14:15
 6/12 anonim ***** válasza:

Főleg a házimozi típusa lenne jó, hogy milyen bemenetek vannak rajta, de a tv se lenne hülyeség. HA a tv-n van optikai hangkimenet, ez a legtöbb mai LCD-n van, akkor azzal összekötöd a házimozival és kész, a beltérit nem kell külön kötögetni, minden hangot a tv továbbít a házimozinak.

A beltérin nincs HDMI, akkor 5.1-es hangot sem tud, így felesleges külön bajlódni vele. Milyen típusú a tv és a házimozi, ezt lenne már csak jó tudni.

2013. okt. 16. 14:43
 7/12 A kérdező kommentje:

Esetleg lefényképezhetem és megküldöm.

Régebbi típusú a tv, ha jól láttam nincs rajta optikai, de HDMI van.

A házimkozi amúgy 2.1- es.

Optikai kábelt csak úgy írtam. Példának.

2013. okt. 16. 15:06
 8/12 A kérdező kommentje:
A házimozi hátulján van HDMI Out kimenet. LAN kimenet. Wireless Lan kimenet. Optical digital audio in kimenet. R L AUX kimenet. Video out kimenet és 3 darab Component Out kimenet.
2013. okt. 16. 15:10
 9/12 A kérdező kommentje:

Samsung LE40C530 a tv, régebbi model.

Házimozi Samsung HT-D7000

2013. okt. 16. 15:25
 10/12 A kérdező kommentje:
A műholdvevő BIGSAT BS-S 67 CR digitális műholdvevő
2013. okt. 16. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!