Hogy tudnám összekötni a házimozirendszeremet, a tv-vel meg a műholdvevővel? Milyen kábel kell hozzá?
Jót röhögtem a válaszokon :))
De komolyra fordítva a szót:
A tv samsung lcd, ami össze van kötve a műholdvevő beltérijével.
A napokban kaptam ajándékba egy samsung házimozit, amit össze szeretnék kötni a tv-vel és a műholdvevővel.
A házimozin van audio és video bemenet, illetve hdmi csatlakozó is.
A tv-n is megvannak ezek a bemenetek.
A műholdvevő beltérijén nincs HDMI, de a többi luk megvan.
A tv és a műholdvevő úgy van összekötve, hogy a tv-be megy egy piros-sárga-fehér színű kábel, a műholdvevőbe meg az a százlábú scart csatlakozó, ha jól tudom.
Természetesen úgy szeretném, hogy a műholdas adás és a tv nézésekor is legyen hang a házimozin.
Nem tudom, mire van szükség.
Optikai kábelre, HDMI-re, esetleg mindkettőre?
"Optikai kábelre"
Miért, van az vmelyiken is?
Nemazé', hogy kukacoskodjak, de ez még így is kevés.
Mivel nemvok ott, ezért a készülékek pontos típusa kellene (a samsung lcd/házimozi leírás enyhén szólva is lófütyi), de még jobb lenne, ha vna link a leírásukhoz + egy kép hátlapjukhoz (amit legalább te már kiguglizol, hogy ne nekem kelljen - talán az megy), mert így látatlanban nem fogok találgatni, amiről aztán kiderül, hogy mégsem...
Tvje, házimozija, beltérije válogatja, hogy mi a felszereltség, úgyhogy látnom kellene, hogy összerakjam a cuccot, és tudjak segíteni.
Főleg a házimozi típusa lenne jó, hogy milyen bemenetek vannak rajta, de a tv se lenne hülyeség. HA a tv-n van optikai hangkimenet, ez a legtöbb mai LCD-n van, akkor azzal összekötöd a házimozival és kész, a beltérit nem kell külön kötögetni, minden hangot a tv továbbít a házimozinak.
A beltérin nincs HDMI, akkor 5.1-es hangot sem tud, így felesleges külön bajlódni vele. Milyen típusú a tv és a házimozi, ezt lenne már csak jó tudni.
Esetleg lefényképezhetem és megküldöm.
Régebbi típusú a tv, ha jól láttam nincs rajta optikai, de HDMI van.
A házimkozi amúgy 2.1- es.
Optikai kábelt csak úgy írtam. Példának.
Samsung LE40C530 a tv, régebbi model.
Házimozi Samsung HT-D7000
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!