Házi készítésű laptop hűtőhöz lenne kérdésem! (? )
Szóval, szeretnék barkácsolni egy laptop hűtőt. (Anyagok vannak, fémlemez, csavar, anya, fúró, de a fémlemez helyett fa is jó). Szóval, ahogy youtube-on elnézegettem a házi laptop hűtők hűtője olyan rendszerhűtő, amit PC házak oldalára-tetejére raknak. És azok SATA csatisak. Jó, utána néztem, pár ezer forintért lehet venni USB-sata konvertert (mert a laptopomon csak USB van).
1. kérdés: Ha egy USB-SATA konvertet veszek, és úgy megy a venti, működhet?
Amennyiben működik, 6X12 centis ventiket csinálnék.
Vennék 2 DB ilyen usb sata konvertet, 1-ről menne 3 venti (sata elosztóval). De, ha menne egy sata-usb konvertről is, akkor egyről menne mind a 6, csak az a sok elosztó kábel nem tudom menni fog-e.
A laptop alját lekapnám, lyukakat fúrnék belé, hogy a levegő egyenes az alkatrészekre menjen, majd visszacsavaroznám. 2 sorba raknám a hűtöket. 3-3 darabban. Így az egészet tökéletesen pont lehűtené.
Amennyiben működik így, a következő a kérdés: Elbírja-e a laptop aksija/tápja/töltője ezt a sok ventit?
Amennyiben igen, akkor oké.
Amennyiben nem, akkor csak 2 ventit raknék, 2 db 20centist, bár így oldalt picit kilógna, alul-felül meg maradna egy kis hely.
Hogyha alapjáraton nem működne az usb-sata konverter, akkor hogyan oldható meg, egy házi laptop hűtő?
Esetleg, az úgy könnyű lenne, ha a hűtő(k) alapból usb-sek lennének.
És nem veszek egy asztali ventit, ami ugye a hálózatról (230) megy, mert az 1. túl nehéz 2. túl hangos.
Előre is köszi a válaszokat.
nekem csak 1 kérdésem lenne...
veszel pár ezerért USB-SATA konvertert, hogy tudjad táplálni a ventit, ami jóval több feszkót igényelne mint USB -n kinyersz... Plusz megveszed a ventiket...
Mikor 1200~1500 Ft -tól lehet kapni készen 3 ventis kis hütőket!?
ezzel a tervedben csak az a gond, hogy erős, nagy ventiket USB -ről nem fogod tudni táplálni, a SATA átalakító, meg adat átvitelre van, és nem tápellátásra. (igazából nem értem hogy ezt a részét hogyan is akarod megoldani)
Szóval, vagy kis ventik, és USB vagy nagy ventik, és külön táp.
Külön tápos USB elosztó nem jó? (ami nem baj, amúgy is USB hiányban szenvedek).
Vagy még milyen külső tápra gondoltok?
ÉS én is a külső tápos megoldást látom a legjobbnak, de hogy? A külső tápos USB elosztó jó?
Amúgy meg úgy, hogy mivel a ventik sata csatisak, és a laptopom csak usb-t tud, ezért (gondolom) működik, ha egy usb-sata átalakítóval mennének a ventik. Tehát, betudom a gépbe az átalakítót, majd a másik végére a ventiket.
Vagy ha ez így nem jó, alapjáraton van külső táp, amin van sata?
jaaaaaaaaaaaaa
Értem már.
Vegyek olyan külön tápegységet, ami rendes PC-be megy?
Pár ezer forint, és még jobban ki is jövök, mert úgy biztos hogy menne is.
Ezek közül válasszak, valami jó olcsót, és akkor egy ilyenről üzemeltessem a ventiket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!