55virag55 kérdése:
Nagyon zörög, zúg a gépház. Mi lehet ennek az oka? Valamint tegnap a filmet akartam a DVD-re írni és nem tudtam mert azt írta ki, hogy helyezzek be egy üres lemezt.
Figyelt kérdés
Egyébként teljesen üres volt a lemez. Beraktam egy másikat is, de akkor is azt írta ki.2013. okt. 13. 18:48
1/3 Lajos54 válasza:
A zörgést okozhatja a gépben lévő bármelyik ventilátor kopása, elöregedése, esetleg eltömődése a lerakódott portól.
A DVD író makacskodása viszont másra utal. Lehet meghibásodás, de akár szintén valamilyen szennyeződés, ami miatt nem tud rendesen olvasni, ennél fogva nem ismeri fel az üres lemezt sem. Vagy esetleg hibás az elvileg üres DVD.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. :) Ma leszedtem a gépház oldalát és tele volt porral, valamint a ventilátor le volt esve. Nem tudom mitől, igaz elég idős gép úgyhogy valószínűleg azért. A filmeket azokat olvassa csak írni nem tudok. Nem hiszem, hogy a lemez lenne hibás mert kb. 5-öt kipróbáltam és mindig ugyanazt írta ki. Lemezből vettem drágább fajtát is de azt sem ismeri fel.
2013. okt. 14. 20:37
3/3 Lajos54 válasza:
Nagy rá az esély, hogy haldoklik az optikai meghajtó. Vagy, és az lenne a szerencsésebb, az is el van koszolódva, mint már írtam. Próbáld meg sűrített levegővel, vagy ha az nincs, például pumpával kifújatni. De csak óvatosan, mert az optoelektronikai részek elég kényesek, sérülékenyek. A meghajtó szétszedését nem javaslom. Esetleg tisztító CD-vel is megpróbálhatod, néhány helyen elég olcsón lehet kapni. Itt találsz néhányat, de megrendelni nem éri meg, mert a szállítási költség elég magas: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!