Ilyen billentyűzetet hogyan lehet kitisztítani?
Gondolom beleömlött egy kis folyadék, mert a bal oldala összevissza ír, iletve beragadnak a gombok (nem a gomb ragad be, csak ha megnyomom pl az x et akkor folyamatosan írja tovább, mintha tartanám egyfolytában)
Ha van valakinek valami tanácsa, tippe hogy hogy lehetne kipucolni mert ugyan szétszedtem de a gombok egybe vannak építve valami panel lappal, és nem tudom hogy lehetne a gombok alatt is kipocolni, ahova a folyadék folyt, és ahol a szenzor is található...képek:
előre is köszönöm...örülnék neki ha meg lehetne csinálni, nem kevés pénz volt
Ezekből a képekből én nem értem itt most mi hol van, de a gombokat nem tudod még kiszedni?
Ha nincs ott a nyák a kezedben lévő panelen, dobd be a tus alá, melegvíz, meg egy körömkefe max.
Utánna viszont nagyon szárítsd ki.
Részben attól is függ, hogy milyen folyadékról van szó.
A gond az, hogy az ilyen jellegű billentyűzeteknél a tisztítás hatására megváltozhat a kis műanyag harangokra felvitt anyag állaga (vastagsága, kapacitása), emiatt aztán többé már nem, vagy nem jól működik.
Amúgy, amivel meg lehet próbálni a tisztítást: puha, nem szálasodó, enyhén nedves törlőanyag. Csak teljes száradás után szabad összeszerelni és használatba venni.
Egyébként egy átlagos billentyűzet ára nem a csillagos ég, 1500-3000 Ft között már elég jókat lehet kapni. Lehet, hogy nem érdemes vele vacakolni...
És hát érdemes betartani a régi szabályt: az ételnek-italnak a konyhában a helye, semmi esetre sem a számítógép közelében...
Ez innen ollós mechanikás olyan laptopos billentyűzetnek néz ki,ami pl jó halk.
Ha igen akkor egyenként kell a billentyűket hátulról kipöckölgetni és szét jön.
Máshogy pedig nem lehet szétszedni.
a billentyű fehér-áttetsző műanyag mechanikája a fémtest egy kis pöckére van ráhúzva azt kell leszedni valami tompa tárggyal.Ennyit ki kéne birnia.Vissza csak vissza kell pattintani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!