Hogyan tűnhetnek el képek a számítógépről?
Van valakinek ötlete mi történhetett?
Már egy hete (majnem 2) letöltöttem képeket a netről és a facebookról. Pár napja még simán látszottak a mappákban, de ma amikor keresni akartam közöttük egyet, csak az "ikon" (vagy mi, nem tudom mi a helyes megnevezése) látszik, a kép maga nem. A Nero PhotoSnap sem tudja megnyitni.
Volt amit ma töltöttem le, 2 órája még megvolt, de most már az sincs meg.
Nem minden képpel csinálja ezt, viszont nem válogat a letöltött vagy az általam készített képek között, a sajátjaimból is volt aminek csak a nyoma van meg.
Víruskeresőt ma végigfuttattam, hátha lejött valami, de nem talált semmit.
Igazából nem tűntek el, de csak ennyi látszik belőlük (néhány látszik MÉG):
Velem is fordult elő ilyen,ha a rendszer nagyon le van terhelve,magas CPU és vagy memória használatnál ezt okozhatja vírus és kémprogram mert a háttértárolókba beépülve elszaporodik különböző alkalmazásokat használ,lehet valamilyen toolbar nézd meg a programok között nincs e ismeretlen telepítés,ha van töröld és a böngésző bővítmények között tilts le amiről nem tudod mire jó.Futtasd le ezt a két programot hátha jobb lesz.
Pont ilyen Malware valamit talált az F-Secure. Azt ki is irtotta.
Megpróbáltam lemezre kiírni a képeket (jobban mondva gyorsan elmentettem amik még magvannak :D - és a Nero a hiányzó képekre azt írta hibajelentésként, hogy "A rendszer nem találja a megadott elérési utat."
Mindegyik jpg kép, ami elveszett és ami megmaradt az is. Ezért is volt furcsa h van amit megnyit a Nero PSnap van amit meg nem. De a win-es mappa is fényképekre van állítva, és látjátok, abban sem látszik, csak az általános bélyegkép (persze a hiányzóké).
A Dr.Web Curelt is talált 2 valamit: [link]
eddig nod-0 / F-Secure-1 /DrWebC-2 az állás. :)
Még lefuttatom a Malwarebytes Anti-Malware 1.70-t is.
Szóval akkor keresztet vethetek arra hogy megtaláljam valahol a képeket?
Valami Temp mappában is ezeknek meg kellene lenniük, nem? Csak nem tudom merre keressem, ezért sem ürítettem eddig ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!