A memóriakártyámat betettem a gépbe és megnyitottam a. Blutoohsz mappám amiben képek voltak. Véletlenül kitöröltem egy csomó képem. Valahogy vissza lehet hozni azokat?
Van rá esély. De fontos szabály: NE másolj semmit a kártyára, mert felülírod őket.
Recuva nevű programmal, vagy hasonló "file undeleter" programokkal lehet próbálkozni.
Inkább itt, mint privátban, másnak is tanulságos lehet:
> "HOGY ÉRTED HOGY NE MÁSOLJAK RÁ SEMMIT?"
Elmagyarázom.
Volt a memóriakártyádon X db kép. Letörölted. Valójában a képfájlok tartalma nem törlődött a kártyáról, csak a fájlrendszeri bejegyzés lett eltávolítva, ami fájlként kezeli azokat a szektorokat a kártyán.
Ha most rámásolsz valamit a kártyára, akkor felül fogja írni ezeket a szektorokat, így nagy eséllyel véglegesen elveszíted a képeidet. Ezért írtam, hogy NE másolj a kártyára semmit. Amíg nem bányászod ki a képeidet a megfelelő programokkal.
Most tedd be a gépedbe a kártyát, és futtass le rajta ilyen undeleter programokat, amiket írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!