Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mivel célszerü az összefogdoso...

Mivel célszerü az összefogdosott dvd lemezket tisztitani? ( tegnap a gyerek kicsit összefogdosta ).

Figyelt kérdés
2009. nov. 1. 10:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

valamilyen puha lehetőleg ne műszálas szövetdarabbal,talán a legjobb a pamut és a selyem..ezek ugye nem karcolnak.Egy nagyon picit be is lehet nedvesíteni a rongyot vagy rálehelni magára a lemezre.És még ami fontos.

SOHA ne körkörösen töröld a lemezt hanem az írás irányára merőlegesen.tehát keresztbe fel-le

remélem tudtam segíteni:)

2009. nov. 1. 11:28
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszi megprobálom.
2009. nov. 1. 12:04
 3/14 anonim ***** válasza:
Ha meg a gyerek nagyon összekarcolja és nem olvassa be a lemezeket a lejátszó akkor fogkrémmel vagy autó polírozóval ugyanúgy ahogy az előző írta, fel-le irányban. Tele lesz sok kis karcolással így, viszont a nagyobbakat eltünteti ez a módszer és olvasni tudja majd a lejátszó.
2009. nov. 1. 12:21
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszi neked, is ( 4 éves a gyerek ) véletlenül levette és kb 20-30 lemezt végig fogdozott, az épp nem tiszta kezável. Mindenképp megprobálom, köszi a segitságet.
2009. nov. 1. 12:40
 5/14 anonim ***** válasza:

Clin ablaktisztító és vatta a lemez tisztításhoz.

A karcokra pedig a fogkrém csak rátesz egy lapáttal, az csak városi legenda, hogy eltünteti a karcokat és újr aolvasható lesz a lemez...

2009. nov. 1. 14:15
 6/14 anonim ***** válasza:
Én a fogkrémmel a fel-le irányú mozgatással a nagyobb karcokat eltüntettem, finomabb karcokat okozva a lemez felületén, ami viszont nem gátolja a lemez olvasását úgy mint a mély, erősebb karcok. Vagy a városi legendák vidéken működnek csak? :D
2009. nov. 1. 14:31
 7/14 anonim ***** válasza:

a fogkrém egy nagy hülyeség

csak rosszabb lesz tőle

fogj valami finom anyagot és önts rá alkoholt

vagy vegyél a gyógyszertárban lencsetörlőt, az is tökéletes hozzá

2009. nov. 1. 15:01
 8/14 anonim ***** válasza:

szemüvegtörlővel vagy pedig valami pamut

vagy selyem rongyal. én a pólóm belső felével szoktam.

a fogkrémet nehogy kipróbáld!!!!

meg az autópolírozót se !!!!

2009. nov. 2. 21:15
 9/14 anonim ***** válasza:
A fogkrém meg a polírozó teljesen jó. Itthon azzal csinálom meg azokat a lemezeket amikben nagy, mély karcok vannak, ugyanis a polírozó és a fogkrém, lecsiszolja a lemez felületét, ezzel apróbb szálkarcolásokat hagyva maga után, de ettől olvasható lesz a lemez, ugyanis a mély karcokat eltünteti. Semmiképpen sem a rongyok alternatívájaként vetettem fel, hanem ha már a lemez olvashatatlanul karcos. De ha te a törlőkendőkkel gyalulod le a karcokat akkor sok sikert haver ;-D
2009. nov. 2. 21:37
 10/14 anonim ***** válasza:
Te meg akkor gyalulj le mindent a dvd-ről
2009. nov. 3. 07:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!