Mivel célszerü az összefogdosott dvd lemezket tisztitani?
( tegnap a gyerek kicsit összefogdosta ).
valamilyen puha lehetőleg ne műszálas szövetdarabbal,talán a legjobb a pamut és a selyem..ezek ugye nem karcolnak.Egy nagyon picit be is lehet nedvesíteni a rongyot vagy rálehelni magára a lemezre.És még ami fontos.
SOHA ne körkörösen töröld a lemezt hanem az írás irányára merőlegesen.tehát keresztbe fel-le
remélem tudtam segíteni:)
2009. nov. 1. 11:28
2/14 A kérdező kommentje:
Ha meg a gyerek nagyon összekarcolja és nem olvassa be a lemezeket a lejátszó akkor fogkrémmel vagy autó polírozóval ugyanúgy ahogy az előző írta, fel-le irányban. Tele lesz sok kis karcolással így, viszont a nagyobbakat eltünteti ez a módszer és olvasni tudja majd a lejátszó.
2009. nov. 1. 12:21
4/14 A kérdező kommentje:
Köszi neked, is ( 4 éves a gyerek ) véletlenül levette és kb 20-30 lemezt végig fogdozott, az épp nem tiszta kezável. Mindenképp megprobálom, köszi a segitságet.
Clin ablaktisztító és vatta a lemez tisztításhoz.
A karcokra pedig a fogkrém csak rátesz egy lapáttal, az csak városi legenda, hogy eltünteti a karcokat és újr aolvasható lesz a lemez...
2009. nov. 1. 14:15
Én a fogkrémmel a fel-le irányú mozgatással a nagyobb karcokat eltüntettem, finomabb karcokat okozva a lemez felületén, ami viszont nem gátolja a lemez olvasását úgy mint a mély, erősebb karcok. Vagy a városi legendák vidéken működnek csak? :D
2009. nov. 1. 14:31
a fogkrém egy nagy hülyeség
csak rosszabb lesz tőle
fogj valami finom anyagot és önts rá alkoholt
vagy vegyél a gyógyszertárban lencsetörlőt, az is tökéletes hozzá
2009. nov. 1. 15:01
szemüvegtörlővel vagy pedig valami pamut
vagy selyem rongyal. én a pólóm belső felével szoktam.
a fogkrémet nehogy kipróbáld!!!!
meg az autópolírozót se !!!!
2009. nov. 2. 21:15
A fogkrém meg a polírozó teljesen jó. Itthon azzal csinálom meg azokat a lemezeket amikben nagy, mély karcok vannak, ugyanis a polírozó és a fogkrém, lecsiszolja a lemez felületét, ezzel apróbb szálkarcolásokat hagyva maga után, de ettől olvasható lesz a lemez, ugyanis a mély karcokat eltünteti. Semmiképpen sem a rongyok alternatívájaként vetettem fel, hanem ha már a lemez olvashatatlanul karcos. De ha te a törlőkendőkkel gyalulod le a karcokat akkor sok sikert haver ;-D
2009. nov. 2. 21:37
Te meg akkor gyalulj le mindent a dvd-ről
2009. nov. 3. 07:03
Kapcsolódó kérdések: