Milyen gyerek az, aki tudja informatikából a középfokú éretségit, és tud szinkronizálni videoklipeket ráadásul csak 12 éves?
Hát... érdeklődik, de ez semmi. Ebből még nem jött le, hogy komolyan érdeklődik-e vagy sem. Az, hogy "tudja" az informatika érettségit, miben nyilvánul meg? Mondta? Egyébként az informatika az oktatás szégyene. Esetleg csimpánzoknak megfelelő, de 18 éves embereknek szánt vizsgának erősen vicc.
Ha rajtakapod, hogy IT híroldalakat olvas vagy Wikipedian keresgél a számítógép elméleti működésével kapcsolatban, akkor az már tényleg jó.
Azt ajánlom a gépszerelést nagyon tanulja, bár ezzel gimiben nem sokat ér. én is ilyen voltam és nem kicsi előnyöm van infóból az osztálytársakhoz képest. Megéri magát fejleszteni.
UI: a gimiben ha számtekból saját választású házit kér a tanár én a PhysX-et javaslom nekem mivel megcsináltam novemberben év végén bárhogy meglett volna az ötös.
Oké, szóval tényleg tetszik neki a dolog.
Téged lenyűgöznek, de ezek egyáltalán nem nagy dolgok. Az nagyon jó, ha az elmélet is érdekli. Jól teszi, ha utánajár a dolgoknak. A legtöbb fiatal tévesen tanul meg dolgokat és osztja az észt (itt a gyakorikérdéseken is).
"És ellőfizetni szeretne, egy ulyságra amiben számítógéppel kapcsolatos dolgokról írnak! (downloadchip-es újság)"
Erről beszéld le gyorsan! A CHIP nem IT szaklap, hanem egy reklámújság, amiért még fizet is az ember. Ne vegyen nyomtatott sajtóterméket! A szakkönyvekkel más a helyzet, azt ajánlom nagyon.
"és akár 1 hét alatt ráéjön hogy melyik alkatrészben van a gond!"
Hát nem sieti el :) Még ha az 1 hét 1 óra lenne...
Igazából 12 évesen nem kell sietni sehová. Így is jóval többet tud, mint a társai. Én azt tanácsolnám neki, hogy ismerkedjen a Linuxszal. Minél előbb, annál jobb. A programozással még éveket várhat.
Én pedig azt javaslom, hogy tanuljon programozni, még ha kezdetben nehéznek is találja. A Comenius Logo nagyon jó kezdésnek, mert szuper magyar nyelvű súgója van, bár nem tudom, hogy hozzá lehet-e jutni ingyenesen. Talán az iskolában az informatika tanár tud segíteni.
A Linux is jó, ha tud angolul, mert rengeteg ingyenes leírás van hozzá, amikből sokat lehet tanulni. A linuxos man lapok az információ kimeríthetetlen tárházai.
Az informatika érettségihez viszont ne mérje magát senki, aki titkárnőinél magasabb képzettségre vágyik, mert az tényleg egy vicc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!