Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen gyerek az, aki tudja...

Milyen gyerek az, aki tudja informatikából a középfokú éretségit, és tud szinkronizálni videoklipeket ráadásul csak 12 éves?

Figyelt kérdés
Milyennek tartod? Ja és még egyedül szerel be egy gépbe egy DVD olvasót! Milyennek tarjátok korához képest?
2011. aug. 30. 08:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Látszik rajta, hogy érdekli a dolog, ha ennyi idős korában már érettségit tudna belőle tenni, pluszban ha már számítógépekete szerel. Biztos, hogy ezen a téren hagynám, hogy orientálódjon. "Ritkakincs". Nem szabad, hogy abbahagyja, továbbfejlesztésekre kellene vinni, végez a gimivel jó matekkal, meg jó infóval...Dugig keresi magát.:D
2011. aug. 30. 08:36
 2/15 anonim ***** válasza:

Hát... érdeklődik, de ez semmi. Ebből még nem jött le, hogy komolyan érdeklődik-e vagy sem. Az, hogy "tudja" az informatika érettségit, miben nyilvánul meg? Mondta? Egyébként az informatika az oktatás szégyene. Esetleg csimpánzoknak megfelelő, de 18 éves embereknek szánt vizsgának erősen vicc.

Ha rajtakapod, hogy IT híroldalakat olvas vagy Wikipedian keresgél a számítógép elméleti működésével kapcsolatban, akkor az már tényleg jó.

2011. aug. 30. 09:38
 3/15 anonim ***** válasza:

Azt ajánlom a gépszerelést nagyon tanulja, bár ezzel gimiben nem sokat ér. én is ilyen voltam és nem kicsi előnyöm van infóból az osztálytársakhoz képest. Megéri magát fejleszteni.

UI: a gimiben ha számtekból saját választású házit kér a tanár én a PhysX-et javaslom nekem mivel megcsináltam novemberben év végén bárhogy meglett volna az ötös.

2011. aug. 30. 09:41
 4/15 A kérdező kommentje:
Kedves 2 válaszoló! A gyerek a számítógép történetét is tudja, sőt nem is egyszer olvasta már a számítógép WIKIPEDIÁJÁT! És ellőfizetni szeretne, egy ulyságra amiben számítógéppel kapcsolatos dolgokról írnak! (downloadchip-es újság) Sőt olyanokat állít be a gépén, hogy a gépe minden reggel 9:00 órakor a gép magátol bekapcsoljon!
2011. aug. 30. 10:45
 5/15 A kérdező kommentje:
Ért a monitorokhoz is, bár azokhoz annyira nem mint a gépenke! Az tufja, hogy van: CRT LED LCD és Plazma! Meg azt, hogy az LCD képernyő folyadék kristályos!
2011. aug. 30. 10:54
 6/15 A kérdező kommentje:
Továbbá egy jó háromnegyed éve járt programozást tanulni 2 hétig! Most megy majd 6. osztályba! Olyan programot írt itthon egyszer, hogy a gép kér egy számot, te megadod neki, és ő meg mindig egyel többet ír!(jó kis játék) Meg olyat is programozott, hogy a gép kiszámolta a kerületet területet, összeadást, kivonást, osztást szorzást stb.! A programozás még egy kicsit nehéz volt neki, ezért hagyta abba 2 hét után! Meg oylat is tud, hogyha a gép elromlik, nem kezd el találgatni, hogy mi a baja, hanem egy másik géppel felmegy a netre és a BIOS pittyegéseiből kideríti, hogy mi a baja, és akár 1 hét alatt ráéjön hogy melyik alkatrészben van a gond! Saját maga szedi szét a gépet, kitakarítja, megtisztogatja! A szobájába CSAK KIVÉTELES ALKALOMKOR(pl: szülinap karácsony) lehet bevinni inni vagy ennivalót! Máskor nem engedi! A gépházat rendszeresen portörlővel megtörli, és a gép hátul és elől is folyamatosan tisztaság van!
2011. aug. 30. 11:00
 7/15 anonim ***** válasza:

Oké, szóval tényleg tetszik neki a dolog.

Téged lenyűgöznek, de ezek egyáltalán nem nagy dolgok. Az nagyon jó, ha az elmélet is érdekli. Jól teszi, ha utánajár a dolgoknak. A legtöbb fiatal tévesen tanul meg dolgokat és osztja az észt (itt a gyakorikérdéseken is).

"És ellőfizetni szeretne, egy ulyságra amiben számítógéppel kapcsolatos dolgokról írnak! (downloadchip-es újság)"

Erről beszéld le gyorsan! A CHIP nem IT szaklap, hanem egy reklámújság, amiért még fizet is az ember. Ne vegyen nyomtatott sajtóterméket! A szakkönyvekkel más a helyzet, azt ajánlom nagyon.

"és akár 1 hét alatt ráéjön hogy melyik alkatrészben van a gond!"

Hát nem sieti el :) Még ha az 1 hét 1 óra lenne...

Igazából 12 évesen nem kell sietni sehová. Így is jóval többet tud, mint a társai. Én azt tanácsolnám neki, hogy ismerkedjen a Linuxszal. Minél előbb, annál jobb. A programozással még éveket várhat.

2011. aug. 30. 11:14
 8/15 A kérdező kommentje:
Lebeszéltem róla nem akar már olyan újságra előfizetni! Azért tart neki 1 hétig míg rájön, hogy miben van a hiba, mert Most nemrég a gépe pittyegni kezdett ilyen érdekeseket rájött, hogy extend blokk áthelyezési hibája van, de azt meg nem tduta, hogy melyik alkatrészben van! 1 hét alatt pedig kitapasztalta, hogy ez a videokártya, hibája, ugyanis azt mondta, hogy akkor pittyeg így a gép amikor a monitor nem ad képet! Azért tartott egy hétig, mert rossz a régi CRT monitor érintkezési hibája van a kanócában és ha nincs megfeszítve akor nem ad képet! De pittyegéskor még feszítve sem ad képet, és így jött rá, arra, hogy mi a gond!
2011. aug. 30. 11:41
 9/15 anonim ***** válasza:

Én pedig azt javaslom, hogy tanuljon programozni, még ha kezdetben nehéznek is találja. A Comenius Logo nagyon jó kezdésnek, mert szuper magyar nyelvű súgója van, bár nem tudom, hogy hozzá lehet-e jutni ingyenesen. Talán az iskolában az informatika tanár tud segíteni.

A Linux is jó, ha tud angolul, mert rengeteg ingyenes leírás van hozzá, amikből sokat lehet tanulni. A linuxos man lapok az információ kimeríthetetlen tárházai.

Az informatika érettségihez viszont ne mérje magát senki, aki titkárnőinél magasabb képzettségre vágyik, mert az tényleg egy vicc.

2011. aug. 30. 15:52
 10/15 anonim ***** válasza:
szerintem a kérdést maga a 12 éves gyerek rakta fel. Vagy pedig a szülő azt hiszi hogy a fiacskája sz@rta a spanyolviaszt :) Nem olyan nagy dolgok ezek hidd el :D 1 hét alatt rájön? húú micsoda teljesítmény hát most hova sz@rjak? :D Ja persze 2 hét alatt leprogramozott neked vmit aztán meg otthagyta mert nehéz. Akkor ezek szerint gondolom segítséggel (súgóval, neten tutoriallal) csinálta. Ezt bárki meg tudja :)
2011. dec. 2. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!