Pontosan mi a dolga 1 mérnök-informatikusnak?
"Mennyi havi ekresetre számíthatok?"
Az informatika összes területén ez egy elég rossz hozzáállás.
Ha valamit nem azért csinálsz, mert érdekel és szeret, akkor szenvedni fogsz és nem is fogsz tudni igazán jól dolgozni.
Egyébként pedig tanítanak sok helyen, az egyik legjobb ilyen téren (ki hinné) a BME, ott van mérnök infó képzés.
Részletesebben remélem idetéved egy BME-s és mond pár szót, mert én ELTE-s programtervező vagyok és viszonylag kevesebb ismeretem van róluk.
Főiskolai/egyetemi képzés, én is ilyenre járok MSc-n. Kevés olyan helyet tudok, ahol ilyen pozícióba keresnek konkrétan, hogy "mérnök-informatikus", mert ez egy általános megnevezés.
Lehetsz pl. programozó, rendszermérnök, hálózati tervező, informatikai biztonságtechnikus, auditor, és sok egyéb ezzel a képzéssel, attól függően milyen szakirányt választasz és főként hova vesznek fel.
Mi kell hozzá: elegendő pontszám, hogy felvegyenek a képzésre, erős matekos alapok, informatikai érdeklődés.
Fizikai rész: mit értesz ez alatt? Szerelni nem kell gépeket (sajnos), tesióra van.
Melyik iskolákban van? Nézd meg a felvi.hu-t. Pesten pl. a BME v. az OE-n.
Havi kereset: amennyit kialkudsz magadnak, de azért nem keresünk általában rosszul. A magyar átlagbérhez adjál hozzá egy kicsit KEZDŐ fizetésnek (aztán majd alakul).
Nem különösebben nehéz vele elhelyezkedni, de mindenképp kell szakmai tapasztalat már az egyetemi évek alatt is (legalább gyakornoki hely). Az angolt mindenhol kérik középfokon, a német pedig nagy előny.
Bocs, a fizika részt fizikainak olvastam.
Van elektronika és fizika is. Van ahol elég nehezek, de legalább csak egyszer kell túl lenni rajtuk.
Győrben a Széchenyi István Egyetem műszaki karán van ilyen képzés, a színvonaláról viszont nem tudok mit mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!