Mérnök informatikusnak mennyire kell értenie a matekhoz? (olvasd el a leírást is)
Arra lennék kíváncsi, hogy mennyire kell komolyan érteni a matekhoz. Végül is ez a mérnök informatikus is tág fogalom, sok mindent lehet ezzel kezdeni utána.
Én csak arra lennék kíváncsi, hogy mennyire kemény a matek, esetleg valakinek van tapasztalata, vagy ismer olyan akinek volt? GDF-re jelentkeznék, elméletileg pontszám meglenne plusz pontokkal meg miegymással. A gond csak az, hogy a matek érettségim 22%os lett, ráadásul 2009ben érettségiztem, azt is elfelejtettem amit akkor tudtam, pedig az se volt ám sok, amit az eredmény is mutat :d
Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek, így van értelme ilyen szakra jelentkezni, vagy egyből kibuknék mint a huzat? Ilyen alap tudással nekivágni, őröltség?
Elég komoly matek kell hozzá. Mondjuk én gépészmérnökire jártam, nekem jól is ment a matek gimiben, de az egyetemen így is leizzadtam párszor a tananyagtól.
Amúgy nem bántásból mondom, de a GDF talán az egyik "legbüfébb" felsőoktatási intézmény Magyarországon. Persze lehetetlen nem létezik, kemény tanulással fel tudod magad hozni matekból. És válassz egy komolyabb iskolát!
Sok sikert!
Matematika az alapja az egész szaknak, ebből adódóan tárgyaid jelentős része foglalkozik ezzel.
Fizika van bőven mérnökinfón, ezen tudomány pedig a matematikából táplálkozik.
De én sokkal inkább abban látom a problémát, hogy - nagy valószínűséggel - programozó lesz v. lenne belőled, már ha elvégeznéd a szakot valami nagyobb egyetemen. De gyenge matektudással nem lehetsz programozó, ill. sokkal keményebben kell dolgoznod. Vagy csak nem tudod elvégezni a sulit.
Nem akartalak elkeseríteni, sokkal inkább azt mondom, hogy ha komolyan gondolod a dolgot, javíts az érettségi eredményeden (önálló felkészülés, elméleti alapok megerősítése, különtanár,olvasgatás adott témában, bármi), és akkor valami színvonalasabb helyre is bekerülhetsz, ráadásul nem nulla tudással. BME-ELTE-SZTE triumvirátussal jó lehetőségeid lennének :) és még több egyetemet is említhetnék, de ez a GDF tényleg felejtős. Tudtommal nagy százalékban ugyanazt tanulod ott is, de a munkáltatók nem nagyon vannak megelégedve a GDF-es végzettséggel...
A felsőfokú matek NEM a középiskolás anyag folytatása, alig van átfedés, ennek két következménye lehet:
- Ha eddig jó voltál matekból, majd az első előadáson kamillázol, mert csak a kötőszavakat érted.
- Ha eddig szar voltál, mert például idióta tanáraid voltak, most tiszta lappal indulhatsz, ahogy én is. Középiskolában hármas voltam, most én vagyok a csoportban a legjobb matekos. Deriválok álmomban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!