Jó ez a videókártya AMD Radeon HD 7670M 2GB VGA? (laptop) Mennni fog rajta a GTA 4
"igen én gta 4 en 512mb-s karival játszottam"
Az, hogy 512MB-os kari nem jenet semmit...kb olyan, mint ha azt mondanám, hogy piros színű autóval mentem már 200Km/h-val! Mondjuk egy HD4850 512MB-os kártya jóval erősebb a HD7670M-nél (GPU számítási kapacitásban és memória sávszélességben is jelentős az előnye), amin ráadásul a 2GB memória csak vakítás, sosem fogja kihasználni szerintem még a felét sem a 7670M GPU-ja.
Ettől függetlenül használható lesz a 7670M és kisabb-nagyobb kompromisszumokkal futni fognak rajta a kérdéses játékok...laptop szinten középkategóriás teljesítményű, az asztaliakhoz képes alsó kategóriás...
Nem kötekedés...sajnos sok laikus még mindig azt nézi, hogy "hány megás" a videokártya. A teljesítményt viszont ebből az adatból nem lehet megállapítani! Nézz meg például egy 1GB-os HD5450 és egy 1GB-os HD5850 videokártyát közelebről...látható, hogy a kettő között óriási különbségek vannak, pedig mindkettő HD5000-es szériás és "egy gigás":
A 7950 nem a 3GB memóma miatt jó, hanem a GPU miatt,á...valszeg elég lenne neki 2GB is, de a 384 bites vdzérlő miatt (12 chip 32 bites intervésszel) szimetrikusan csak 1,5 vagy 3GB jön ki.
Másrészt ott van GT440 alsó katebóriás videokártya 4GB videomemófáriával...és jó? Nem!
Mint írtam csupán a VRAM kapacitás NEM utal a teljesítményre...és ez nem hülyeség, hanem tény. Köszönöm a figyelmet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!