Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Asztali számítógépet vagy...

Asztali számítógépet vagy laptopot vegyek?

Figyelt kérdés
Most szaggatom a harmadik asztali számítógépemet, amely halála előtti állapotában van, és újat szeretnék vásárolni. Eddig csak asztali számítógépem volt. Nem ismerem a laptop előnyeit, csupán azt, hogy hordozható, ami nálam nem szempont. Sokat dolgozom vele, filmeket nem töltögetek le. A fő szempont az, hogy jól kezelhető legyen, és kényelmesen lehessen vele dolgozni. Egyéb előnyök vagy hátrányok természetesen szintén érdekelnek. Láttam egy vezeték nélkülit, fehéret, ahol nincs külön számítógép, hanem a monitorba van minden beépítve. Ez tetszik leginkább, de mielőtt megveszem, érdekelnének a tapasztalataitok, illetve a tanácsotokat kérném.
2013. júl. 31. 23:23
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha nem fontos a hordozhatóság,akkor egy 200.000 ft-os laptop áráért kijönne egy 2-3x erősebb asztali számítógép,és ami fontos hogy te válogasd össze az alkatrészeket a géphez,ha nem érted akkor tegyél fel egy kérdést itt gyk-n.

Az hogy a monitorba van minden beépítve dolog.. nem tabletre gondolsz?

2013. júl. 31. 23:40
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

ha nem akarod hordozni akkor mindenképpen asztali pc-t vegyél.Sokkal erősebbet lehet ugyanannyiból kihozni mint egy laptopnál.

a vezeték nélküli fehér,egy IMac ami 5000000-2000000 Ft-ig van

mond hogy mennyid van rá és írok egy konfigot

2013. júl. 31. 23:42
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A laptopokkal az a helyzet, hogy ha nem kell a hordozhatóság, nem épp optimálisak otthoni felhasználásra. Egy kényelmes méretű egér mindenképp kell hozzá, de a billentyűzete sem vetekszik egy normális külső billentyűzettel. Nem modulárisak, az élettartamuk rövid, a kijelzőjük kicsi és a minőségük is nagyon ingadozó.

Az egybegépek már sokkal jobbak, ezek azok a monitorba épített konfigurációk, de teljesítményben egy hasonló árú laptop szintjét hozzák, az igazán erősek pedig méregdrágák. Ha viszont nem profi munkaállomásról van szó, még azok is csak egy középkategóriás PC szintjét érik el... másfél-kétszer annyiért. Ráadásul ezek sem modulárisabbak a laptopoknál. Cserébe kompaktak és szépek, nem kell megbirkózni a PC-kre jellemző kábelrengeteggel, és csak annyi helyet foglal le az asztalon, amennyit egy monitor.

A klasszikus asztali PC jóval olcsóbb és szinte teljesen igényre szabható, könnyen javítható, már meglévő gép is átalakítható gyökeresen más célokra, viszont tudás és tapasztalat kell hozzá, a kábelmenedzsment egy rémálom és egy elég méretes vaskockának kell helyet szorítania dolgozósarokban.

Ha van rá pénz, egy igényeknek megfelelő egybegép kényelmes választás lehet, de csak körültekintően megválasztva. Egyébként hagyományos asztali PC.

2013. júl. 31. 23:45
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindhárom választ. Különösen a 11.45 segített sokat a választásban. Eldöntöttem, nem veszek laptopot. A kábel nélkülit választom. Sajnos én nem értek a számítógépekhez, nem is szórakozásra használom, hanem tanításra. Elkészítem az anyagot, és elküldöm a tanítványaimnak. És sajnos nagyon sok zenét hallgatok, és reggeltől estig be van kapcsolva. Felhasználói szinten egyszerűen rabja vagyok. Ha még egy kérdést szabad feltennem: a kábel nélküli milyen márka legyen? Köszönöm előre a válaszokat, és küldöm a "kezecskéket".
2013. aug. 1. 00:02
 5/9 anonim ***** válasza:

elég húzós ...

[link]

2013. aug. 1. 00:05
 6/9 A kérdező kommentje:
Hát elég drágák! Valahol láttam egy kicsit olcsóbbat is. Reggel az első utam a CEO lesz...
2013. aug. 1. 00:12
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Fenébe az Apple-vel.Nem az gyárt egyedül egybegépet.

[link]

[link]

[link]

Extrémebb esetre ott van a Dell XPS One széria, ami még mindig olcsóbb, mint az iMAC, viszont már elég komoly erőt tud felmutatni:

[link]

2013. aug. 1. 00:44
 8/9 A kérdező kommentje:
Felcsillant a remény, hogy meg tudom venni. Köszönöm mindenkinek a kedves segítségét.
2013. aug. 1. 09:44
 9/9 anonim ***** válasza:

ezért jobb a laptop: hordozható, beépített monitor, egér (touchpad), billentyűzet

ezért jobb az asztali gép: jobb ár-érték arány

2016. nov. 6. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!