Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi lehet a gépem baja?

Mi lehet a gépem baja?

Figyelt kérdés

Van egy gépem amibe van egy 80 gb-os vinyó amin nincs semmi se. Mikor be kapcsolom a gépet ezt írja ki:

"non-system disk or disk error, replace and strike any key when ready." Mikor be rakom a Windows telepítőt és entert nyomok ugyanezt írja ki és ha újra indítom a gépet akkor is hiába van ben a cd. Már próbáltam a boot sorrenden is változtatni de semmi. És próbáltam már más cd-vel is de ugyan ez. Vajon mi lehet a hiba?

2013. júl. 31. 18:52
 1/3 Válasz Vilmos ***** válasza:

A BIOS jelzi és látja, hogy van működő CD olvasód? Mert lehet, hogy azzal van már valami.

Én is néhány hóval ezelőtt, a nyári szünet előtt egy hónappal vettem észre, hogy : "Hoppá, már jó ideje inaktív a CD olvasó! :("

Hiába pörgette a lemezt, a gép : no komment - semmit nem reagált.

Mindezt akkor, amikor már újra kellett volna tenni. =(

Esetleg - bár régi gépeknél kevés az esély - USB-ről, illetve PenDrive-ról nem tudnál bootolni?

2013. júl. 31. 18:56
 2/3 A kérdező kommentje:
Erre én is gondoltam de a CD olvasó az is aktív és nincs vele semmi gond és már több CD olvasóval is próbáltam ugyan ez az eredmény :(
2013. júl. 31. 18:58
 3/3 Válasz Vilmos ***** válasza:

Hát, mint írtam, az, hogy a CD hardveresen működik, nálam sem jelentett sokat : ha a BIOS nem fogja már normálisan, akkor meglehet, hogy több CD olvasóra sem reagál már.... legalábbis nálam ez volt.. :P

Bár ha mondod, hogy a BIOS sorozatszámmal együtt is írja, hogy van, akkor annyira nem valószínű... bár egy eléggé régi 386-os gépnél nálam már azt hiszem volt ilyesmire példa, igaz, ott PONT a CD működött, és semmi más (még a Floppy-t sem fogta) - XDDD

Még, ami tapasztalat, hogy pl. testvéreim ASUS laptopján is ha a BIOS fő szoftverében állítom be előre a boot sorrendet, bootolható USB esetében azt ugyanúgy leß@rja - már bocsánat a kifejezésért, de ez a találó ;)

Erre az esetre szerencsére ott van külön egy BIOS hívógomb, amivel külön a bootolási lista hívható meg - az említett gépen ez <F9>, és ott ENTER-el ki lehet választani, hogy miről akarok direkt bootolni : Na, akkor már hajlandó USB-ről is bootolni... :)

Próbálkozz esetleg Te is ilyesmivel. Abban a néhány másodpercben, amikor ugye beáll a BIOS "üdvözlő" képernyője, próbáld meg gyorsan megnézni, hogy milyen funkcióbillentyűk vannak. Keress olyat, amihez "Boot", Boot list", Boot Manager" vagy ilyesmi van írva, és ugyanúgy nyomogatással próbáld meg előhívni.

Esetleg a segítségnyújtásban tudnál azzal segíteni, ha küldenél videót az egészről! Tudod, én leírásból nem igazán látom át annyira a dolgokat.

Szóval tudnál esetleg felvenni és küldeni egy videót, hogy hogy is néz ki nálad ez az egész?!

Addig is, sok sikert, hátha bejön az, amit ajánlottam! :)

2013. aug. 1. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!