Mi lehet a gépem baja?
Van egy gépem amibe van egy 80 gb-os vinyó amin nincs semmi se. Mikor be kapcsolom a gépet ezt írja ki:
"non-system disk or disk error, replace and strike any key when ready." Mikor be rakom a Windows telepítőt és entert nyomok ugyanezt írja ki és ha újra indítom a gépet akkor is hiába van ben a cd. Már próbáltam a boot sorrenden is változtatni de semmi. És próbáltam már más cd-vel is de ugyan ez. Vajon mi lehet a hiba?
A BIOS jelzi és látja, hogy van működő CD olvasód? Mert lehet, hogy azzal van már valami.
Én is néhány hóval ezelőtt, a nyári szünet előtt egy hónappal vettem észre, hogy : "Hoppá, már jó ideje inaktív a CD olvasó! :("
Hiába pörgette a lemezt, a gép : no komment - semmit nem reagált.
Mindezt akkor, amikor már újra kellett volna tenni. =(
Esetleg - bár régi gépeknél kevés az esély - USB-ről, illetve PenDrive-ról nem tudnál bootolni?
Hát, mint írtam, az, hogy a CD hardveresen működik, nálam sem jelentett sokat : ha a BIOS nem fogja már normálisan, akkor meglehet, hogy több CD olvasóra sem reagál már.... legalábbis nálam ez volt.. :P
Bár ha mondod, hogy a BIOS sorozatszámmal együtt is írja, hogy van, akkor annyira nem valószínű... bár egy eléggé régi 386-os gépnél nálam már azt hiszem volt ilyesmire példa, igaz, ott PONT a CD működött, és semmi más (még a Floppy-t sem fogta) - XDDD
Még, ami tapasztalat, hogy pl. testvéreim ASUS laptopján is ha a BIOS fő szoftverében állítom be előre a boot sorrendet, bootolható USB esetében azt ugyanúgy leß@rja - már bocsánat a kifejezésért, de ez a találó ;)
Erre az esetre szerencsére ott van külön egy BIOS hívógomb, amivel külön a bootolási lista hívható meg - az említett gépen ez <F9>, és ott ENTER-el ki lehet választani, hogy miről akarok direkt bootolni : Na, akkor már hajlandó USB-ről is bootolni... :)
Próbálkozz esetleg Te is ilyesmivel. Abban a néhány másodpercben, amikor ugye beáll a BIOS "üdvözlő" képernyője, próbáld meg gyorsan megnézni, hogy milyen funkcióbillentyűk vannak. Keress olyat, amihez "Boot", Boot list", Boot Manager" vagy ilyesmi van írva, és ugyanúgy nyomogatással próbáld meg előhívni.
Esetleg a segítségnyújtásban tudnál azzal segíteni, ha küldenél videót az egészről! Tudod, én leírásból nem igazán látom át annyira a dolgokat.
Szóval tudnál esetleg felvenni és küldeni egy videót, hogy hogy is néz ki nálad ez az egész?!
Addig is, sok sikert, hátha bejön az, amit ajánlottam! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!