A számítógépem kezd leépülni. Mit csináljak? (Eléggé sürgős. )
Elég régi gépről van szó, de igazából egy évvel ezelőttig nem nagyon volt baja. Aztán eljátszotta, hogy amíg nem bővítettük a memóriáját, újraindult minden egyes videó megnyitása után. Ezt a problémát valahogy sikerült orvosolni, csakhogy nem sokkal utána az egyik felhasználó e-mail fiókja nem volt hajlandó működni (amit nem csodálok, a thunderbird hajlamos ilyesmire), aztán ugyanennek a felhasználónak a gyorslinkje már egy üres mappába vezetett, ami mindeddig nem is létezett. A billentyűzet nyelvét csak ez a fiók minden egyes bejelentkezésnél átállította angolra, a témát pedig a régi fajta szürkére. A háttérképről inkább ne is beszéljünk, mert azt meg nem engedett beállítani. Előrelátóan átmentettem a fontosabb dolgokat a rendszergazdai fiókba, és létrehoztam egy új felhasználót, hogy a többieknek is legyen mit használni.
Egy darabig minden rendben ment, csakhogy nemrég a videók lejátszása akadozni kezdett, a youtube-on pixelessé vált. Emellett azt jelzi, hogy a hely folyamatosan tűnik el a merevlemezről, pedig nem töltök le annyi mindent, hogy ennyi helyet elfoglaljon, és minden nap átfuttatom rajta a CCleanert meg törlöm az ideiglenes file-okat. Hiába, mert öt percen belül megint közli, hogy egyre kevesebb hely van a merevlemezen. Vírus nincs a gépen, tegnap scanneltem át Avasttal, az csak két reklámprogramot talált, amit el is távolítottam, de mindez nem oldotta meg a problémát. Az elmúlt egy hónapban egyetlenegy programot telepítettem, valami rpinfo nevű dogot, így arra gondoltam, hogy esetleg az lehet a hibás, ám a törlése nem szüntette meg a hely fogyását. A CCleaner napról napra kevesebb helyet tud felszabadítani.
Mi lehet a gond? Meg lehet oldani újratelepítés nélkül? (A gép nagyjából 12 éves, a Windows utoljára kb. hat éve lett telepítve, de többször lett javítva. Tudom, hogy régi, tehát a demencia korral jár, de nem áll módunkban lecserélni.) Előre is köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!